21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOprescu: Tragedia de la Maternitatea Giuleşti se poate întâmpla în orice spital

Oprescu: Tragedia de la Maternitatea Giuleşti se poate întâmpla în orice spital

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, averizeaza că tragedia de la Maternitatea Giuleşti, în urma căreia cinci nou-născuţi şi-au pierdut viaţa, se poate întâmpla în orice spital, însă se poate evita prin instalarea de detectoare de fum şi intervenţie rapidăm potrivit Realitatea.net.

„Acolo (la Maternitatea Giuleşti, n.r.) este un defect administrativ, în primul rând. Chestiunea cu lipsa de cadre acolo nu ţine. Sunt 33 de posturi de asistente pentru neonatologie şi 31 ocupate. Însă, felul cum erau ele acolo împărţite, felul cum lucrau pe tură, una singură, dar şi ceasul rău (…). Aveţi dreptate, se poate întâmpla în oricare unitate sanitară”, a declarat sâmbătă, în cadrul emisiunii 3×3, de la Realitatea TV, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

De asemenea, Oprescu a precizat că, la acest moment, doar două dintre spitalele care sunt în administrarea autorităţilor locale au detectoare de fum. Pe de altă parte, primarul general al Bucureştiului a adăugat că vor fi introduse astfel de detectoare în toate spitalele, însă o altă cauză a tragediei a fost lipsa de organizare în caz de situaţii de urgenţă.

Totodată, în cadrul aceleiaşi emisiuni, Oprescu a precizat că, în prezent, autorităţile locale din Capitală au în administrare 21 de unităţi sanitare, iar în prezent, niciuna nu are datorii.

Un incendiu a izbucnit, pe 16 august, la secţia de reanimare pentru copii născuţi prematur din cadrul Maternităţii Giuleşti, trei bebeluşi murind pe loc, iar alţi doi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Alţi şase bebeluşi au supravieţuit incendiului şi sunt internaţi la „Grigore Alexandrescu”, în stare stabilă, dar gravă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă