12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu: Supralărgirea şoselei Pipera este în grafic

Oprescu: Supralărgirea şoselei Pipera este în grafic

Lucrările pentru supralărgirea şoselei Pipera şi pasajul denivelat sunt în grafic, fiind amplasate grinzile pe trei tronsoane ale podului şi executaţi toţi piloţii foraţi, iar problema exproprierilor este rezolvată, a declarat, duminică, primarul general Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Sorin Oprescu a verificat, duminică, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii “Supralărgire Şoseaua Pipera (Floreasca – CF Bucureşti – Constanţa) şi Pasaj denivelat”, edilul dorind să se asigure că lucrarea va fi finalizată la termenul stabilit.

“Lucrarea este în grafic, s-au executat aproape toţi piloţii foraţi şi pe trei tronsoane ale podului au fost deja amplasate grinzile. Exproprierile sunt terminate, aşa că nu există nici un motiv ca termenul estimat să fie depăşit şi ca întregul proiect să nu fie dat în circulaţie până la sfârşitul acestui an”, a spus Sorin Oprescu.

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a Şoselei Pipera (faţă de două câte sunt în prezent), între Calea Floreasca şi Calea ferată Bucureşti – Constanţa şi construcţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca pe de altă parte.

Drumul care va fi realizat va avea lungimea de 1,52 kilometri şi lăţimea de 34 de metri, realizarea lui fiind estimată în 18 luni de la data începerii lucrărilor.

În acest proiect a cărui valoare este de 106.022.831,34 de lei (aproximativ 26,5 milioane euroconstructor este Asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă