26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu: Demolarea Cathedral Plaza, după analizarea riscurilor pentru Catedrala Sf. Iosif

Oprescu: Demolarea Cathedral Plaza, după analizarea riscurilor pentru Catedrala Sf. Iosif

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că a numit o comisie care să analizeze dacă biserica Sf. Iosif va fi pusă în pericol la demolarea imobilului Cathedral Plaza, transmite Mediafax.

“Noi am facut formele admistrative. A fost numită o comisie de expertiză, mă bazez pe şcoala de construcţii. Aştept să văd care sunt riscurile de rezistenţă (pentru Catedrală -n.r.)”, a declarat, Sorin Oprescu.

Membrii comisiei trebuie să emită un raport pe această temă în trei săptămâni, a mai spus primarul.

Citeşte şi: UNDĂ VERDE pentru DEMOLAREA Cathedral Plaza. Millennium Building: Clădirea NU poate fi demolată

Totodată, Sorin Oprescu a spus că aşteaptă concluziile comisiei pentru a vedea dacă ar putea renunţa la demolarea turnului Cathedral Plaza. 

“Vom vedea atunci. Deocamdată sunt speculaţii sau supoziţii, mai bine spus supoziţii”, a spus primarul, întrebat ce va face dacă raportul indică riscuri pentru Catdrala Sf. Iosif.

La sfârşitul lunii septembrie, Sorin Oprescu a declarat că, pentru a pune în practică hotărârea definitivă şi irevocabilă a instanţei, care prevede demolarea Cathedral Plaza, trebuie emisă o dispoziţie de primar, fiind necesară şi evaluarea cheltuielilor în acest scop.

Întrebat cât vor costa lucrările de demolare, primarul general al Capitalei a subliniat că, deşi nu a fost finalizată evaluarea, ar fi vorba despre aproximativ 4 milioane de euro.

În 23 ianuarie, Curtea de Apel Ploieşti a dispus demolarea turnului Cathedral Plaza şi transformarea terenului în parc.

Cele mai citite

Năpasta, răscruce între realul si mitologicul romanesc

Saga și odiseea unei femei puternice, la răscrucile dintre real și fantastic, între lumină și întuneric, între dreptate și nedreptate, nevoită de destin și de...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

Nadia Comăneci o susține pe Simona Halep. “Tenisul avea nevoie de ea”

Revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis a fost salutată de numeroase personalități, printre care și legenda gimnasticii Nadia Comăneci (62 de ani). Fosta...
Ultima oră
Pe aceeași temă