17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialOprescu: Demolarea Cathedral Plaza, după analizarea riscurilor pentru Catedrala Sf. Iosif

Oprescu: Demolarea Cathedral Plaza, după analizarea riscurilor pentru Catedrala Sf. Iosif

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că a numit o comisie care să analizeze dacă biserica Sf. Iosif va fi pusă în pericol la demolarea imobilului Cathedral Plaza, transmite Mediafax.

“Noi am facut formele admistrative. A fost numită o comisie de expertiză, mă bazez pe şcoala de construcţii. Aştept să văd care sunt riscurile de rezistenţă (pentru Catedrală -n.r.)”, a declarat, Sorin Oprescu.

Membrii comisiei trebuie să emită un raport pe această temă în trei săptămâni, a mai spus primarul.

Citeşte şi: UNDĂ VERDE pentru DEMOLAREA Cathedral Plaza. Millennium Building: Clădirea NU poate fi demolată

Totodată, Sorin Oprescu a spus că aşteaptă concluziile comisiei pentru a vedea dacă ar putea renunţa la demolarea turnului Cathedral Plaza. 

“Vom vedea atunci. Deocamdată sunt speculaţii sau supoziţii, mai bine spus supoziţii”, a spus primarul, întrebat ce va face dacă raportul indică riscuri pentru Catdrala Sf. Iosif.

La sfârşitul lunii septembrie, Sorin Oprescu a declarat că, pentru a pune în practică hotărârea definitivă şi irevocabilă a instanţei, care prevede demolarea Cathedral Plaza, trebuie emisă o dispoziţie de primar, fiind necesară şi evaluarea cheltuielilor în acest scop.

Întrebat cât vor costa lucrările de demolare, primarul general al Capitalei a subliniat că, deşi nu a fost finalizată evaluarea, ar fi vorba despre aproximativ 4 milioane de euro.

În 23 ianuarie, Curtea de Apel Ploieşti a dispus demolarea turnului Cathedral Plaza şi transformarea terenului în parc.

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă