9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialOprescu: Avem un deficit de 25.000 locuri în grădiniţe, poate le rezolvăm...

Oprescu: Avem un deficit de 25.000 locuri în grădiniţe, poate le rezolvăm până anul viitor

Primarul general Sorin Oprescu a spus, luni, că în Capitală există un deficit de 25.000 de locuri în grădiniţe, care ar putea fi rezolvat treptat prin organizarea unor astfel de unităţi în curtea şcolilor sau a liceelor care dispun de spaţii sau prin mansardarea clădirilor existente, potrivit Mediafax.

Edilul şef a avut luni o întâlnire cu primarii de sector , cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a analiza sitaţia unităţilor de învăţământ înainte de începerea noului an şcolar.

“La nivelul Capitalei avem un deficit de 25.000 de locuri în grădiniţe. Aceasta rămâne o problemă pentru acest an. Dar dacă ar fi să vorbim strict despre copiii din fiecare sector, nu am proceda bine pentru că mulţi părinţi cer să-şi aducă copiii mai aproape de serviciul lor. În aceste condiţii vom avea nevoie de încă 25.000 de locuri. Este mult. Dar vom încerca să căutăm soluţii. Un exemplu în acest sens poate fi cel al sectorului 6 care a mărit anumite suprafeţe ale grădiniţelor prin supraetajări”, a spus Oprescu.

O altă soluţie ar putea fi construirea unor grădiniţe noi în curtea acelor şcoli şi licee care au spaţii ce pot fi utilizate în acest sens fără să fie afectate clădirile existente.

În legătură cu şcolile, primarul general a arătat că în Capitală sunt 425 de unităţi de învăţământ, din care 101 cu 153 de obiective sunt în programul BEI. Din totalul celor 101 unităţi de învăţământ din acest program, 74 sunt funcţionale pentru noul an şcolar, restul, cu excepţia Şcolii de muzică din Ştirbei Vodă unde licitaţia a fost din nou contestată, au lucrările în curs de execuţie, a adăugat Oprescu. Din cele 74, 67 au autorizaţie de funcţionare, iar restul au autorizaţie parţială.

Pe de altă parte, edilul şef a precizat că din ianuarie “s-ar putea discuta despre 13 creşe în Capitală”.

Cele mai citite

Vladimir Putin este acuzat că încearcă să destabilizeze Germania

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a făcut acuzații la adresa președintelui Vladimir Putin duminică, sugerând că acesta încearcă să "destabilizeze" Germania. Declarația vine...

România concurează Turcia, oferind o alternativă la “Coridorul Sudic”. Un terminal LNG, la Constanța, va primi până la 9 miliarde de metri cubi pe...

Comisia economică mixtă România - Azerbaidjan se va reuni la 1 aprilie 2024 iar una dintre temele întâlnirii va fi viitorul terminal de gaz...

Klaus Iohannis are șanse să devină secretar general al NATO, probabil sunt țări care îl susțin, estimează Vasile Dîncu (PSD)

Klaus Iohannis ar avea șanse să fie ales secretar general al NATO, în anul 2024, întrucât în spatele candidaturii sale, din partea României, "există...
Ultima oră
Pe aceeași temă