21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOprea: N-am venit cu nicio formula de premier; vom vota un guvern...

Oprea: N-am venit cu nicio formula de premier; vom vota un guvern competent

Deputatul Gabriel Oprea, liderul grupului independentilor, a declarat, joi, dupa consultarile de la Cotroceni cu seful statului, ca reprezentantii acestui grup nu au prezentat nicio propunere de premier si ca, daca prim-ministrul care va fi desemnat va fi competent, atunci vor vota "pentru", transmite Mediafax.

"Nu am venit cu nicio formula de premier. Suntem cei 20 de parlamentari care vor vota pentru interesul national – un guvern competent. Daca acest guvern il consideram competent si un prim-ministru bun, vom vota ca si ieri (miercuri – n.r.) acest guvern", a declarat deputatul independent Gabriel Oprea.

El a facut un apel candidatilor la alegerile prezidentiale sa puna mai presus de interesele electorale interesul national, care este, in opinia sa, un guvern competent, care sa scoata tara din criza politica si economica.

"Acum se vad barbatii politici, barbatii de stat, adica cei care, chiar daca sunt in campanie electorala pentru prezidentiale, isi pun interesele si-si gestioneaza orgoliile sau ambitiile, interesele personale sau de grup sau politice pentru interesul national", a adaugat Gabriel Oprea.

El a precizat ca face declaratii in numele a 20 de parlamentari independenti, cinci senatori si 15 deputati.

"Romania se afla in criza economica si in criza politica. Singura solutie este un guvern viabil, desemnarea unui prim-ministru competent, care sa-si faca o echipa din oameni profesionisti", a mai spus deputatul Gabriel Oprea.

La inceputul discutiilor cu seful statului, la care a participat, printre altii, si parlamentarul Anghel Iordanescu, Gabriel Oprea a insistat pe intentia grupului de independenti de a vota in sprijinul interesul national. "Vom sprijini toate initiativele legislative. Indiferent de partidul de la care provin, care reprezinta interesul national", a spus Gabriel Oprea

Seful statului s-a interesat daca grupul independent a avut dreptul de a lua cuvantul la dezbaterea parlamentara de miercuri, iar, dupa raspunsul afirmativ a lui Gabriel Oprea, a conchis: "Daca ati avut timp alocat, inseamna ca este grup recunoscut, deci nu am gresit".

Gabriel Oprea a adaugat ca grupul sau de independenti nu are o propunere concreta pentru functia de premier.

La momentul transmiterii acestei stiri, consultarile de la Palatul Cotroceni continua, seful statului discutand cu reprezentantii UDMR.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă