12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialOperatorii din turism așteaptă vizita prințului Charles

Operatorii din turism așteaptă vizita prințului Charles

Turoperatorii tulceni speră că vizita prințului Charles de Wales în Delta Dunării va fi un semnal pozitiv pentru turiștii care ezită să viziteze Rezervația din cauza situației instabile din zona Mării Negre.

„Vizita prințului Charles va fi cu siguranță un semnal extrem de benefic pentru turismul în Delta Dunării, mai ales în contextul acesta. Orice persoană evită să meargă în vacanțe în zone instabile politic sau social”, a declarat pentru Agerpres directorul societății Europolis SA, Victor Iancu. Acesta a mai spus că, pe lângă schimburile de turiști anulate deja pentru lunile aprilie și mai, există semnale că navele de croazieră care vor ajunge în Deltă vor avea turiști cu până la o treime mai puțini decât în mod normal.  ”Ca fapt divers vă pot spune că joi seară, pentru un grup de 50 de turiști din Germania și Austria, care au ajuns în Tulcea cu o navă de croazieră fluvială, a fost închiriată sala Teatrului ”Jean Bart” pentru un spectacol de muzică clasică susținut chiar de turiști”, a menționat directorul Victor Iancu.  Luna trecută, directorul societății Europolis SA a anunțat că patru schimburi de pasageri, respectiv 1.000 de turiști, și-au anulat sosirile în Delta Dunării din cauza conflictului din Ucraina. Potrivit lui Iancu, până în prezent, în Portul Tulcea au acostat patru nave de croazieră fluvială, prima dintre acestea ajungând pe data de 31 martie. Anul trecut, Consiliul Județean Tulcea și Ministerul Mediului l-au invitat pe prințul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Delta Dunării, după ce un jurnalist al postului Travel Channel care a filmat în anul 2012 cea de-a doua serie a filmului documentar „Wild Carpathia — From the Mountains to the Sea” și-a propus să-l aducă pe prinț în Rezervație.  

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă