25.3 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialOperaลฃia Oprescu pe buget

Operaลฃia Oprescu pe buget

Erori grave în proiectul de buget al Capitalei pe 2011. Prefectura a identificat suplimentฤƒri de câteva milioane de euro pentru finanลฃarea unor lucrฤƒri publice în BucureลŸti.

 

Zeci de milioane de lei acordate în plus Administraลฃiei Strฤƒzilor ลŸi instituลฃiilor publice subordonate mu-nicipalitฤƒลฃii sunt principalele nereguli descoperite la hotฤƒrârea prin care s-a consfinลฃit proiectul de buget al Capitalei pe 2011. DeลŸi consilierii au aprobat modificarea anumitor sume din proiect, acest lucru nu se regฤƒseลŸte ลŸi în forma finalฤƒ a hotฤƒrârii.

De exemplu, la capitolul subvenลฃii de la bugetul de stat pentru compensarea creลŸterilor neprevฤƒzute ale preลฃurilor, edilii au pฤƒstrat varianta iniลฃialฤƒ, de 250 milioane lei, deลŸi consilierii au votat pentru reducerea acesteia la zero. Altฤƒ modificare apare la serviciile în domeniul locuinลฃelor, unde suma a fost majoratฤƒ de la 43 milioane lei, cât s-a votat iniลฃial, la 45 milioane lei.

Centrul de Creaลฃie, Artฤƒ ลŸi Tradiลฃie a primit cu ลŸase milioane de lei în plus, veniturile de la Administraลฃia Monumentelor ลŸi Patrimoniului Turistic au fost suplimentate cu aproape nouฤƒ milioane de lei, iar la ARCUB – centrul de proiecte culturale al BucureลŸtiului – suma aproape s-a dublat, de la 12 la 21 milioane lei. Administraลฃia Strฤƒzilor a primit ลŸi ea „din pix” o su-pli-men-tare, respectiv 360 mi-lioane lei, în loc de 344 milioane. Existฤƒ însฤƒ ลŸi alt tip de nereguli sesizate de pre-fec-tu-rฤƒ. La alte capitole din buget au fost pฤƒstrate sumele iniลฃiale, propuse de edili în proiect, fฤƒrฤƒ a se ลฃine cont cฤƒ acestea au fost modificate prin vot de consilierii generali. Spre exemplu, la Spitalul „Victor BabeลŸ”, fondurile au rฤƒmas în varianta iniลฃialฤƒ, de 2,2 milioane lei, în loc de 19 milioane lei.

Trimis la corectat

Modificฤƒrile efectuate în buget, fฤƒrฤƒ a se respecta modul în care sumele au fost aprobate de consilierii generali, au fost descoperite atunci când angajaลฃii Prefecturii Capitalei au primit Hotฤƒrârea nr. 41/ 2011 prin care a fost aprobat bugetul. „Consider grave erorile sesizate în cuprinsul bugetului. Aparatul de specialitate al primarului general trebuia sฤƒ se aplece cu responsabilitate asupra bugetului ลŸi sฤƒ cuprindฤƒ întocmai cifrele votate în plenul ลŸedinลฃei de cฤƒtre Consiliul General, acesta fiind forul decizional în aprobarea bugetului Capitalei”, a declarat ieri prefectul Capitalei, Mihai Atฤƒnฤƒsoaei, care a retrimis bugetul înapoi pentru a fi corectat.

În schimb, dinspre primฤƒria condusฤƒ de Sorin Oprescu, nici o explicaลฃie. Edilii au cerut ieri timp de gândire o zi pentru a explica de ce la redactare au modificat bugetul ลŸi au ignorat forma în care acesta a fost votat, în prealabil, de Consiliul General al Municipiului BucureลŸti.

2011/03/21//173336-tabel.jpg

5,25 miliarde lei este bugetul de cheltuieli al BucureลŸtiului votat de consilieri.

5,26 miliarde lei este bugetul de cheltuieli al BucureลŸtiului redactat de primฤƒrie.

Cele mai citite

Adriean Videanu ศ™i soศ›ia, „pensionarii” de lux, prinศ™i la vamฤƒ cu bijuterii de peste jumฤƒtate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei ศ™i soศ›ia sa au fost opriศ›i รฎn aeroportul din Munchen, pentru cฤƒ nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

PSD vrea reducerea taxฤƒrii cu 5 procente pe salariile mici ศ™i medii. Cรขศ›i bani ar rฤƒmรขne รฎn buzunarele romรขnilor

Ministrul Adrian Cรขciu a declarat cฤƒ mฤƒsura ar duce la creศ™terea puterii de cumpฤƒrare a romรขnilor ศ™i la competitivitatea companiilor Ministrul investiศ›iilor ศ™i proiectelor europene,...

Un accident grav, soldat cu morศ›i ศ™i rฤƒniศ›i, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sรขmbฤƒtฤƒ dupฤƒ amiaza pe Valea Oltului. O persoanฤƒ a murit ศ™i altele sunt rฤƒnite. Circulaศ›ia maศ™inilor este blocatฤƒ. Potrivit IPJ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ