16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialONU: Zeci de mii de sirieni fug din calea confruntărilor armate de...

ONU: Zeci de mii de sirieni fug din calea confruntărilor armate de la Alep

Zeci de mii de sirieni şi-au abandonat locuinţele, la sud de oraşul Alep, situat în nord-vestul ţării. Oamenii fug din calea ofensivei pe care regimul a lansat-o săptămâna trecută împotriva rebelilor, a anunţat marţi ONU, potrivit Mediafax. 

“Aproximativ 35.000 de persoane au fost strămutate de la Hader şi Zerbe, la sud-vest de oraşul Alep, în urma ofensivelor guvernamentale din ultimele zile”, a declarat pentru AFP, într-un e-mail, purtătoarea de cuvânt a Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Citește și: Armata siriană, susţinută de Iran şi Hezbollah, se apropie de oraşul Alep

Potrivit Vanessei Huguenin, mulţi dintre ei s-au refugiat la familii care i-au primit sau în adăposturi situate mai la vest, în provincia cu acelaşi nume.

“Oamenii au nevoie urgent de hrană, de produse de bază şi de adăposturi. În plus, agenţiile de întrajutorare sunt tot mai îngrijorate de familiile care trăiesc fără un acoperiş deasupra capului, în contextul în care vremea se răceşte, mai ales noaptea”, a adăuga Huguenin. 

Citește și: Din Moscova și Teheran, spre Alep

Forţele regimului au lansat o ofensivă la sud de oraşul Alep, pe 17 octombrie. Ele sunt susţinute de raiduri aeriene ruseşti. Obiectivul ofensivei siriano-ruse este să cucerească satele şi localităţile situate în apropiere de drumul strategic care asigură legătura între Alep şi Damasc.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă