37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialONU: Criza din estul Ucrainei riscă să genereze un exod masiv de...

ONU: Criza din estul Ucrainei riscă să genereze un exod masiv de refugiaţi

ONU avertizează că criza din estul Ucrainei riscă să genereze un exod masiv de refugiaţi, în contextul în care provincia Doneţk, afectată de un conflict separatist, este "în pragul colapsului", informează Mediafax.

"Am impresia că regiunea Doneţk este în pragul colapsului din punctul de vedere al serviciilor sociale", a declaratIvan Simonovic, asistent al adjunctului secretarului general ONU, responsabil de Drepturile Omului, după o vizită în estul Ucrainei.

"Există deja numeroase lipsuri, cum ar fi insulina. Întregul sistem se află, cred, în pragul colapsului", a adăugat oficialul Naţiunilor Unite, citat de AFP.

"A fost înspăimântător să aflu, din discuţiile cu reprezentanţi ai societăţii civile, cât de mulţi locuitori se gândesc să părăsească regiunea. Dacă situaţia nu se va îmbunătăţi, am putea avea un val semnificativ de refugiaţi din această regiune", adaugă Simionovic.

"Alegerile din Ucraina reprezintă începutul unei noi etape. Avem de-a face cu o ţară din ce în ce mai divizată, o ţară care riscă să se îndrepte spre un scenariu dramatic. Dar este vorba de o ţară care poate fi salvată. Însă alegerile trebuie privite în mod realist, nu se poate spera la un miracol", a subliniat oficialul ONU.

Cele mai citite

Coaliția se reunește pentru a discuta despre data alegerilor prezidențiale. Care sunt scenariile

Coaliţia de guvernare se reuneşte astăzi pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor dintre PNL şi PSD privind calendarul acestui scrutin. Liberalii...

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...
Ultima oră
Pe aceeași temă