21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialONU: Criza din estul Ucrainei riscă să genereze un exod masiv de...

ONU: Criza din estul Ucrainei riscă să genereze un exod masiv de refugiaţi

ONU avertizează că criza din estul Ucrainei riscă să genereze un exod masiv de refugiaţi, în contextul în care provincia Doneţk, afectată de un conflict separatist, este "în pragul colapsului", informează Mediafax.

"Am impresia că regiunea Doneţk este în pragul colapsului din punctul de vedere al serviciilor sociale", a declaratIvan Simonovic, asistent al adjunctului secretarului general ONU, responsabil de Drepturile Omului, după o vizită în estul Ucrainei.

"Există deja numeroase lipsuri, cum ar fi insulina. Întregul sistem se află, cred, în pragul colapsului", a adăugat oficialul Naţiunilor Unite, citat de AFP.

"A fost înspăimântător să aflu, din discuţiile cu reprezentanţi ai societăţii civile, cât de mulţi locuitori se gândesc să părăsească regiunea. Dacă situaţia nu se va îmbunătăţi, am putea avea un val semnificativ de refugiaţi din această regiune", adaugă Simionovic.

"Alegerile din Ucraina reprezintă începutul unei noi etape. Avem de-a face cu o ţară din ce în ce mai divizată, o ţară care riscă să se îndrepte spre un scenariu dramatic. Dar este vorba de o ţară care poate fi salvată. Însă alegerile trebuie privite în mod realist, nu se poate spera la un miracol", a subliniat oficialul ONU.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă