19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOmul meciului în finala NBA: Cine l-a depășit pe LeBron James

Omul meciului în finala NBA: Cine l-a depășit pe LeBron James

Omul meciului în finala NBA, câștigată de Golden State Warriors, a fost desemnat un jucător al noii campioane a Americii de Nord. Andre Iguodala l-a depășit pe mult mai celebrul LeBron James (Cleveland Cavaliers).

Jucătorul echipei Golden State Warriors, Andre Iguodala, a fost desemnat cel mai bun baschetbalist al finalei ligii profesioniste nord-americane (NBA), conform Mediafax.

Citește și Surpriză în NBA: Cine este noua campioană a Americii în 2015

Iguodala, în vârstă de 31 de ani, a devenit primul jucător de rezervă care primeşte acest trofeu. Din cei 11 jurnalişti care au votat pentru acest premiu, şapte l-au desemnat câştigător pe Iguodala, iar patru pe LeBron James (Cleveland Cavaliers).

Andre Iguodala a reuşit în finala NBA să aibă o medie pe meci de 16,3 puncte, 5,8 recuperări şi 4 pase decisive.

Echipa Golden State Warriors a câştigat titlul de campioană în liga profesionistă nord-americană de baschet, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 105-97, formaţia Cleveland Cavaliers, în meciul şase al finalei NBA.

Golden State s-a impus la general cu scorul de 4-2, nemaifiind astfel necesară disputarea celei de-a şaptea partide a finalei.

Acesta este primul titlu în NBA câştigat de Golden State după 1975. Echipa din Oakland a mai câştigat titlul de campioană în 1947 şi în 1956.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă