21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOmul anului sunteti chiar dumneavoastra!

Omul anului sunteti chiar dumneavoastra!

O idee originala a avut revista americana „Time”, care a desemnat ca „omul anului” sa fiti chiar dumneavoastra. Aceasta este modalitatea prin care periodicul subliniaza importanta pe care au avut-o milioane de oameni in dezvoltarea democratiei digitale, desemnand ca „om al anului” pe oricine a creat sau utilizat un site internet, potrivit Associated Press.
Richard Stengel, redactorul-sef al revistei „Time”, a explicat: „Daca alegi un individ, trebuie sa justifici cum a ajuns aceasta persoana la milioane de oameni”. „Insa, daca alegi milioane de persoane, nu trebuie sa oferi o justificare.
De retinut ca au fost mentionate si 26 de „persoane care au contat”, printre care conducatorul Kim Jong-il, Papa Benedict al XVI-lea, presedintele american George W. Bush, vicepresedintele SUA, Dick Cheney, si fostul ministru american al Apararii, Donald Rumsfeld. Daca revista ar fi desemnat o anume persoana, Richard Stengel a afirmat ca probabil cel care ar fi avut castig de cauza ar fi fost presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad.
Pentru a ilustra desemnarea comunitatii internautilor, coperta editiei de azi a revistei Time prezinta o claviatura alba si o oglinda in care se poate vedea fiecare. Nu este prima oara cand „Time” nu desemneaza o persoana: in 1966, au fost alesi cei cu varste sub 25 de ani, in 1975 – femeile americane, iar in 1982 – computerul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă