Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că gonoreea, boală cu transmitere sexuală, a devenit mult mai greu de tratat, informează Mediafax.
Printre recomandările oficialităţilor din OMS se numără renunţarea la tratamentele cu Chinolone, un tip de antibiotice la care infecţia este tot mai rezistentă.
Pentru prima dată, organizaţia şi-a expus recomandările pentru momentul în care niciun medicament nu va mai funcţiona.
Gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae şi afectează 78 de milioane de oameni în fiecare an. Deşi boala este asimptomatică, bacteria poate provoca dureri genitale şi poate duce către infertilitate şi infecţia creierului şi a inimii dacă rămâne netratată. Membrii organizaţiei au recomandat în 2003 tratarea infecţiei cu Chinolone, dar în ultima perioadă au apărut noi tulpini de-a lungul globului, afirmă Teodora Wi, membră a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Departamentul Sănătăţii Reproductive şi Cercetare din Geneva, Elveţia.
Un alt tip de medicamente, numite Cefalosporine, vor reprezenta primul tratament pentru această infecţie. Cefalosporinele includ un medicament numit ceftriaxonă, iar acestea au anumite efecte negative.