20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOmar Hayssam ar putea fi ÎNCARCERAT la Penitenciarul Rahova

Omar Hayssam ar putea fi ÎNCARCERAT la Penitenciarul Rahova

Omar Hayssam ar putea să ajungă, cel mai probabil, la Penitenciarul Rahova. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat pentru România Liberă că „este posibil ca Omar Hayssam să ajungă la acest penitenciar însă nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens”.

După ce va fi condamnat definitiv, Omar Hayssam va fi transferat în penitenciarul din apropierea locului în care domiciliază familia acestuia.

Astfel, în situaţia de faţă, deţinutul este din Bucureşti, aşadar ar putea fi încarcerat în Penitenciarul Bucureşti Rahova.

Omul de afaceri sirian se află în Arestul Poliţiei Capitalei unde va trece printr-o serie de proceduri, până va ajunge în sistemul penitenciar.

Când va ieşi din centrul de detenţie al poliţiei, Hayssam va trebui să stea 21 de zile la Secţia de carantină a penitenciarului, unde va fi supus unor investigaţii medicale. După această perioadă, Hayssam va fi transferat către o secţie specială de arestare preventivă.

Omar Hayssam este condamnat la 20 de ani de închisoare în cazul răpirii celor trei jurnalişti, dar este judecat şi în alte dosare. După ce va primi deciziile definitive, se va stabili în ce Penitenciar îşi va ispăşi pedeapsa. 

Regimul de maximă siguranţă se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa detenţiei pe viaţă şi celor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, la ora 6.40, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea. Un comunicat de presă, postat pe site-ul Presidency.ro, anunţa vineri dimineaţă prinderea lui Omar Hayssam, menţionând însă că alte detalii nu vor fi date publicităţii.

În 2008, Omar Hayssam a fost condamnat, în lipsă, la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea celor trei jurnalişti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă