21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOltean despre deciziile Birourilor permanente: "Este un abuz fara precedent"

Oltean despre deciziile Birourilor permanente: „Este un abuz fara precedent”

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a anuntat miercuri ca parlamentarii democrat-liberali se delimiteaza de deciziile Birourilor permanente privind cererea de organizare a unui referendum si asumarea raspunderii Guvernului si i-a acuzat pe membrii PSD si PNL ca au comis "un abuz fara precedent", potrivit Newsin.

Oltean a spus ca, potrivit regulamentului, solicitarile presedintelui se inscriu cu prioritate pe ordinea de zi, in timp ce parlamentarii PSD si PNL din Birourile permanente au actionat "in mod abuziv" si au trimis cererea privind organizarea unui referendum pentru un Parlament unicameral si pentru reducerea numarului de parlamentari la Comisia juridica.

"Al doilea abuz" al  PSD si PNL , a spus Oltean, este legat de decizia privind amanarea cu o saptamana a stabilirii datei la care Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea pensiilor. "Atributul angajarii raspunderii este exclusiv al Guvernului, si nu al Birourilor permanente", a spus Oltean.

Ioan Oltean a declarat ca PDL se delimiteaza de "modul abuziv", "discretionar" in care reprezentantii PSD si PNL au procedat la sedinta Birourilor permanente, pe care i-a acuzat ca au incalcat "atat prevederile regulamentului, si mai ales prevederile constitutionale".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă