19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOltchim si HCM Constanta au facut spectacol!

Oltchim si HCM Constanta au facut spectacol!

Fetele de la Oltchim Rm. Valcea si baietii de la HCM Constanta au jucat senzational si au obtinut victorii extrem de importante in cupele europene la handbal.

Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, a invins, pe teren propriu, formatia ungara Eto Gyor, cu 28-26 (16-14), in cel de-al treilea meci din grupa principala a Ligii Campionilor. Aceasta este a doua victorie pentru Oltchim in Grupa 2 a Ligii Campionilor, dupa cea cu Krim Ljubljana, scor 36-30.

Meciul a fost de un dramatism rar. Oltchim s-a aflat aproape tot timpul in avantaj in prima repriza, cele mai mari diferente fiind de trei goluri. Echipa lui Radu Voina a marit diferenta dupa pauza, la patru goluri (19-15), dar oaspetele, dupa patru goluri la rand, a luat avantaj in min. 57, 26-25, intr-un final dramatic. Oltchim a revenit, prin golurile reusite de Meirosu si Manea, 27-26 (‘58). Luca a fost eliminata, dar Lecusanu a transformat o aruncare de la 7 metri (‘59), scorul final devenind 28-26.

Antrenorul principal al Oltchimului, Radu Voina, crede ca un astfel de meci este greu de trait, mai ales de pe banca tehnica. "Puteam pierde o partida dupa ce am condus 56 de minute, si ar fi fost nedrept. Am meritat aceasta victorie, avem sanse reale de calificare, iar aceste fete au demonstrat ca au un caracter puternic, merita laudate", a spus Voina, care a explicat si ce le-a spus jucatoarelor in momentul in care a cerut time-out, la 26-25 pentru oaspete: "Am vrut sa le linistesc, le-am spus ca nu este totul pierdut. Le-am mai spus sa nu mai incerce sa o dribleze pe Gorbicz, care se apara avansat, pentru ca este o handbalista foarte agera, care, de altfel, ne-a interceptat doua mingi pe final".

Ieri, sirul meciurilor senzationale a continuat la Constanta, acolo unde HCM a reusit sa rastoarne dezavantajul din tur (25-33 in Slovacia) si sa castige cu 31-20 returul cu Tatran Presov, urcand in sferturile Cupei Cupelor la handbal masculin.

» Bucovina Suceava s-a calificat in sferturile Cupei Challenge la handbal masculin, dupa ce a invins de doua ori, 34-29 si 28-27, formatia portugheza Liberty Sao Bernardo. Tot in sferturile Challenge Cup a ajuns si Municipal Bacau, desi a pierdut returul cu PAOK Salonic, acasa, cu 31-29. Bacauanii au castigat turul cu 31-28 si s-au calificat gratie unui gol diferenta! Din pacate, in Cupa Cupelor, Steaua nu a putut face minuni si a pierdut si returul cu ibericii de la Valladolid, 24-41, dupa 27-33 inregistrat pe propriul teren, fiind eliminata.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă