19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOlimpicii clujeni au adunat un "sac" de medalii

Olimpicii clujeni au adunat un „sac” de medalii

Elevii din judetul Cluj au obtinut rezultate exceptionale la noi olim-piade scolare. La Olimpiada Nationala de Matematica, ei au primit noua premii sau mentiuni. Dorin Moldovan, din clasa a VIII-a a Scolii Generale numarul 1 din Dej, a obtinut locul I in ierarhia lotului de juniori care va reprezenta Romania la Olimpiada Balcanica de Matematica. Tot el a obtinut si o mentiune, precum si o medalie de bronz la Olimpiada Nationala de Matematica.
Un alt elev, Edgar Doriban, a fost inclus in lotul national. La Olimpiada de la Iasi, el a primit premiul III si o medalie de aur. Baiatul este elev in clasa a X-a a Liceului Teoretic „Bathory” din Cluj-Napoca.
La clasa a VII-a, Andrada Flueras, de la Liceul „Nicolae Balcescu” din Cluj-Napoca, a primit medalia de bronz. La clasa a VIII-a, Tudor Micu, de la Liceul „Avram Iancu”, a primit premiul II si medalia de aur. La clasa a IX-a, elevul Catalin Cocis, de la Colegiul „Andrei Muresanu” Dej, a primit o mentiune si o medalie de argint, iar la aceeasi categorie de varsta, Marcel Antal, de la Liceul „Nicolae Balcescu”, a primit o medalie de bronz. La clasa a X-a, elevul Daniel Rimovics, de la Colegiul „Andrei Muresanu” din Dej, a primit premiul II si o medalie de aur, iar Flaviu Cipcigan, de la Liceul „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, a fost distins cu o medalie de bronz. La clasa a XI-a, Bogdan Ciocoi, de la Liceul „Ana Ipatescu” din Gherla, a primit o mentiune si o medalie de argint.
Lotul care a reprezentat Clujul la Olimpiada Nationala de Limba Germana provine in intregime de la Colegiul National „George Cosbuc” din resedinta judetului. La clasa a XII-a, Eliza Simon a primit mentiune. La clasa a XI-a, Lavinia Baru a obtinut premiul III, iar Ilinca Poenariu a primit mentiune. La clasa a X-a, Adela Josan a primit mentiune, la fel ca si Cristina Ciuban, la clasa a VIII-a. La clasa a VII-a, Alexandra Fretian a primit premiul III.
La Olimpiada Nationala de Limbi Germanice, care a fost organizata separat de cea de Limba Germana, clujenii au obtinut, de asemenea, rezultate foarte bune. La clasa a XI-a, Istvan Takacs, de la Liceul Teoretic „Bathory”, a obtinut premiul I. La clasa a X-a, colegul sau de liceu, Zsolt Szatmary, a obtinut premiul III.
Clujenii au primit si doua mentiuni la clasa a XI-a, primite de Brigitta Szabo, de la Liceul „Bathory”, si de Andrada Filip, de la Liceul „Gheor-ghe Sincai”. La clasa XII-a, Norbert Ferenczi, de la Liceul Teologic Unitarian, a primit mentiune.
La Olimpiada Nationala de Limba Maghiara, lotul care a reprezentat judetul Cluj s-a situat pe locul II pe tara, dupa Salaj. Elevii clujeni au obtinut patru premii I. Ele au revenit elevilor Zsuzsa Kerekes, din clasa a VII-a a Liceului „Bathory”, Andras Orsolya, din clasa a VIII-a de la acelasi liceu, Maria Ardojani, de la Liceul „Apaczai”, din clasa a IX-a, iar Noemi Jancso, din clasa X-a, de la acelasi liceu, a obtinut singura nota de 10 din concurs. De asemenea, elevii clujeni au obtinut patru mentiuni. Este vorba de elevii Maria Visky, din clasa a IX-a a Liceului „Bathory”, Csilla Szeman, din clasa a X-a a Liceului „Apaczai”, Zsuzsa Boldizsar-Zeyk, din clasa a XII-a a Liceului „Apaczai”, si de Arpad Kulcsar, din clasa a XII-a de la Liceul Teologic Reformat.
La Olimpiada Nationala de Limba Engleza, clujenii au primit patru distinctii. Mara Semenescu, eleva in clasa a IX-a la Colegiul „Emil Racovita”, a primit premiul I, Maria Bria, din clasa a XI-a de la acelasi colegiu, a primit premiul II, Ana-Maria Carlanescu, din clasa a X-a a aceleiasi unitati de invatamant, a primit premiul III, iar Dera Szabo, din clasa a X-a a Liceului „Gheorghe Sincai”, a obtinut un premiu special.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă