19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOlguta Vasilescu: O ordonanta privind taierea alocatiilor va fi atacata de PSD...

Olguta Vasilescu: O ordonanta privind taierea alocatiilor va fi atacata de PSD la Curtea Constitutionala

Presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse din Senat, Olguta Vasilescu (PSD), a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca, daca premierul Emil Boc va propune o ordonanta privind taierea alocatiilor pentru copii, PSD o va ataca la Curtea Constitutionala.

Senatorul PSD a afirmat ca, daca Guvernul va promova o ordonanta de urgenta pentru taierea alocatiilor copiilor din familii cu venituri mari, aceasta va fi declarata neconstitutionala.

"Emil Boc este profesor de drept constitutional. Ar trebui sa stie ca, daca va veni in Parlament cu o ordonanta de urgenta pe aceasta tema, ea va fi atacata imediat la Curtea Constitutionala. In conformitate cu alineatele 1 si 2 ale articolului 49 din Constitutie, aceasta ordonanta va fi declarata neconstitutionala. I le recomand si lui Emil Boc spre lectura", a afirmat Olguta Vasilescu.

Ea a precizat ca o asemenea prevedere ar incalca si Legea 181/1990, de ratificare a Conventiei universale privind drepturile copilului. Legea respectiva, a mentionat senatorul PSD, prevede ca toti copiii au dreptul la alocatie.

"Este un drept universal castigat, nu este doar o prevedere pentru Romania. Nu trebuie sa se tina cont de veniturile parintilor in stabilirea alocatiei copilului, pentru ca aceste venituri nu au nicio legatura. Practic, toti copiii sunt egali in fata legii si o diferentiere a alocatiei in functie de veniturile parintilor sau excluderea alocatiei ar insemna nerespectarea conventiilor internationale la care Romania este parte si incalcarea Constitutiei Romaniei", a declarat Vasilescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă