7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialOlguţa Vasilescu despre decizia Curţii de Apel în cazul Craiova: E o...

Olguţa Vasilescu despre decizia Curţii de Apel în cazul Craiova: E o zi foarte fericită pentru mine

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, salută decizia Curţii de Apel Bucureşti de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, şi, deşi decizia instanţei nu este definitivă, edilul nu crede că se mai pot schimba lucrurile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul a spus că ar fi vrut să discute cu reprezentanţii Ford despre o posibilă colaborare între echipa Universitatea Craiova şi compania americană, astfel încât fotbaliştii să joace cu sigla Ford pe tricouri.

“Astăzi este o zi foarte fericită pentru mine…mă refer la succesul pe care l-am câştigat în instanţă pentru echipa noastră de suflet, Universitatea Craiova, asta înseamnă că putem să reafiliem echipa. Eu aş fi vrut să am discuţii cu cei de la Ford, din păcate, nu am putut din cauza vizitei domnului preşedinte Traian Băsescu şi să-i rog să contopim, practic, cele două branduri ale Craiovei, Universitatea Craiova şi Ford, ca echipa de suflet a Olteniei să joace pe tricou cu sigla Ford de acum înainte”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei îşi face griji în privinţa fotbaliştilor care vor face parte din echipă, întrucât, în prezent, nu se cunosc numele jucătorilor.

Întrebată de jurnalişti dacă a discutat cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, Lia Olguţa Vasilescu a spus că nu şi că lasă instanţele să decidă viitorul fotbalului.

“Nu îl contactez pe Mitică Dragomir, deocamdată suntem în instanţă şi instanţele trebuie să decidă. Cât timp a avut posibilitatea să decidă Mitică Dragomir, am văzut ce a făcut”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Decizia este definitivă şi executorie cu recurs în termen de cinci zile.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federaţia Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Tot atunci, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

FRF anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Mai multe asociaţii ale suporterilor olteni i-au adresat, în 17 mai, premierului Victor Ponta o scrisoare în care îi cer să fie alături de ei în protestele faţă de conducerea FRF, care a decis excluderea Universităţii Craiova şi susţine înfiinţarea unei “clone” a echipei lor de suflet.

Ei au prezentat o situaţie a fotbalului românesc, condus de Mircea Sandu, “un fotbalist mediocru”, şi în care fostul agent de jucători Giovani Becali are o mare influenţă, precizând că aceştia, dar şi “alte personaje de joasă speţă au stors ce s-a putut din fenomenul fotbal”. “Aceşti oameni au făcut vreme de 22 de ani tot ce au vrut în acest sport. Meciurile trucate au devenit de notorietate, spălarea de bani a devenit o banalitate folosită la vânzarea oricărui jucător, corupţia din arbitraj nu a fost oprită nici măcar de descinderile mascaţilor”, se arată în scrisoare.

Cele mai citite

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă