19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOgararu sau Tamas ar putea juca cu Steaua

Ogararu sau Tamas ar putea juca cu Steaua

Nicio rasturnare de situatie in meciurile din etapa a V-a, ultima a grupelor Cupei UEFA. In grupa F, Ajax Amsterdam, cu Ogararu integralist, a facut spectacol pe terenul belgienilor de la Zulte Waregem si a castigat cu 3-0, gratie dublei lui Huntelaar si reusitei lui Heitinga. Victoria ii asaza pe olandezi pe locul al doilea in grupa si ii plaseaza in urna din care se va alege azi viitoarea adversara a Stelei in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Astfel, sortii ii pot prilejui ex-stelistului George Ogararu o reintalnire cu fostii sai colegi din Ghencea, dar din postura de adversar. Celalalt roman al lui Ajax, Nicolae Mitea, nu a facut parte din lotul „lancierilor” pentru deplasarea din Belgia. Grupa F a fost castigata de catalanii de la Espanyol, invingatori cu 1-0 in disputa cu ultima clasata, Austria Viena, in timp ce Waregem merge mai departe de pe pozitia a treia.
Un alt roman care ar putea sta in calea Stelei in saisprezecimi este fundasul echipei nationale Gabriel Tamas, care a remizat cu Celta Vigo in fieful italienilor de la Palermo, spaniolii terminand astfel pe locul doi in grupa H, urmand sa intalneasca in faza urmatoare a competitiei un adversar venit din Liga Campionilor. In celalalt meci al grupei, nemtii de la Eintracht Frankfurt au condus cu 2-0 la Istanbul, dar Fenerbahce a egalat cu doar sapte minute inainte de final si a prins, de pe locul trei, biletele pentru primavara europeana. Englezii de la Newcastle isi asigurasera inca din runda trecuta atat prima pozitie in grupa, cat si calificarea in turul urmator.
Desi a inceput bine meciul de la Rotterdam, Wisla Cracovia, ce l-a avut in poarta tot meciul pe fostul portar al Rapidului, Emilian Dolha, nu a reusit sa reziste si a pierdut cu 1-3 partida cu olandezii de la Feyenoord, in cadrul grupei E. La echipa poloneza, care rateaza astfel calificarea in saisprezecimi, a evoluat pe toata durata intalnirii si australianul Michael Thwaite, fostul jucator al lui FC National ratand o buna ocazie de a marca in ultimul minut al primei reprize. Derbyul grupei a revenit englezilor de la Blackburn, care si-au adjudecat prima pozitie si merg, alaturi de francezii de la Nancy, in urnele saisprezecimilor Cupei UEFA.

Rezultate etapa a V-a, ultima, a grupelor

Grupa E: Blackburn – Nancy 1-0, Feyenoord – Wisla Cracovia 3-1.
Calificate: Blackburn, Nancy si Feyenoord; eliminate Wisla si Basel.

Grupa F: Espanyol – Austria Viena 1-0, Zulte Waregem – Ajax 0-3.
Calificate: Espanyol, Ajax si Waregem, eliminate Sparta Praga si Austria Viena.

Grupa H: Palermo – Celta Vigo 1-1, Fenerbahce – Eintracht 2-2.
Calificate: Newcastle, Celta si Fenerbahce, eliminate Palermo si Eintracht.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă