19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOficial: Siria recunoaşte statul palestinian

Oficial: Siria recunoaşte statul palestinian

Siria recunoaşte statul palestinian cu frontierele existente la 4 iunie 1967, aflate în vigoare înaintea războiului arabo-israelian din acel an şi cu Ierusalimul de Est drept capitală, a anunţat, luni, Ministerul de Externe de la Damasc, potrivit NewsIn.

Siria recunoaşte statul palestinian în interiorul frontierelor de la 4 iunie 1967, cu Ierusalimul de Est drept capitală, şi cu protejarea drepturilor palestiniene legitime”, a anunţat ministerul sirian, printr-un comunicat de presă.

Siria „va trata biroul de la Damasc al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei ca pe o ambasadă imediat după apariţia acestui comunicat”, a subliniat ministerul.

Urmare a lipsei unei perspective serioase de reluare a negocierilor de pace, aflate în impas de nouă luni, palestinienii intenţionează să ceară admiterea unui stat palestinian în rândul ţărilor membre ale ONU, opţiune respinsă categoric de Israel şi SUA, care a anunţat, de altfel, că va face uz de dreptul său de veto.

Cererea de aderare a palestinienilor la Naţiunile Unite va fi înaintată de Liga Arabă, a anunţat, joia trecută, la Doha, liderul organizaţiei panarabe, Nabil Al-Arabi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă