30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialOficial francez: Intervenţia militară din Libia va dura câteva săptămâni

Oficial francez: Intervenţia militară din Libia va dura câteva săptămâni

Operaţiunea coaliţiei internaţionale în Libia va dura „câteva săptămâni”, a apreciat şeful Statului Major al armatei franceze, amiralul Eduard Guillaud, potrivit agenţiei AFP, citată de Mediafax.

„Mă îndoiesc că vor fi câteva zile, cred că este vorba de săptămâni, sper că nu va fi vorba de luni„, a declarat amiralul Guillaud.

„Nu va fi o implicare militară în sensul strict al cuvântului pentru că, evident, soluţia este politică. Trebuie să găsim soluţii politice, dar acesta nu este domeniul meu”, precizează amiralul Guillaud.

Franţa participă, alături de SUA şi Marea Britanie, la operaţiunile militare împotriva Libiei, care presupun raiduri aeriene pentru protejarea forţelor opoziţiei.

„Un avion francez a distrus o baterie de artilerie în cursul nopţii, cu o bombă ghidată prin laser”, adaugă amiralul Guillaud, precizând că a fost vorba de o instalaţie din apropierea oraşului Adjdabiya (est), controlat de forţele opoziţiei libiene.

Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă