16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialOFICIAL: Avionul de vânătoare turc dat dispărut a fost doborât de Siria

OFICIAL: Avionul de vânătoare turc dat dispărut a fost doborât de Siria

Avionul de vânătoare turc dat dispărut vineri în largul coastelor siriene a fost doborât de Siria, au confirmat într-un comunicat serviciile premierului turc Recep Tayyip Erdogan după o reuniune de criză la Ankara, potrivit Mediafax.

“După evaluarea datelor colectate de instituţiile implicate şi a informaţiilor obţinute în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare, am înţeles că avionul nostru a fost doborât de Siria”, spune comunicatul.

“Operaţiunile de căutare şi salvare continuă pentru cei doi piloţi”, adaugă documentul.

“Turcia îşi va face cunoscută poziţia definitivă şi va lua cu hotărîre măsurile care se impun când se va face lumină în acest incident”, a continuat acesta.

Aparatul a dispărut de pe radarele turceşti la 11:58 deasupra mării la sud-vest de provincia turcă Hatay (sud) situată la frontiera cu Siria, conform Statului major al armatei turce.

“Am confirmat că ţinta /tirului sirian/ a fost un avion militar turc, care a fost lovit direct după ce a intrat în spaţiul aerian sirian. El s-a prăbuşit în mare în apele teritoriale siriene la aproximativ 10 km de coastele provinciei Latakia”, a declarat în timpul serii un purtătorul de cuvânt al armatei siriene, care a solicitat anonimatul, potrivit Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt a adăugat că radarele siriene au detectat vineri în jurul orei 11.40 /08.40/ o “ţintă neidentificată” ce a pătruns în spaţiul aerian sirian cu mare viteză şi la joasă altitudine. 

Apărarea antiaeriană a primit atunci ordinul să deschidă focul, a adăugat el, citat de AFP. 

Cele mai citite

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...

CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor, la mică distanță de Gabriela Firea

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada...

Învingătoarea Soranei Cîrstea a mers până la capăt! Jasmine Paolini, campioană la Dubai

Italianca Jasmine Paolini a câştigat turneul WTA 1.000 de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Anna Kalinskaia, în trei seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă