18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialOfertele pentru tronsonul de autostradă Sebeş-Turda, amânate din cauza CNADNR

Ofertele pentru tronsonul de autostradă Sebeş-Turda, amânate din cauza CNADNR

Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda a fost prelungit până la 28 octombrie, din cauza managementului defectuos din cadrul unor compartimente ale companiei, a anunţat vineri administratorul reţelei rutiere.

Directorul general al companiei, Narcis Neaga, a decis înfiinţarea unei comisii de disciplină care să verifice motivele prelungirii termenului şi activitatea persoanelor considerate responsabile – Emil Rusoiu, fost Director al Direcţiei Autostrăzi Finanţate cu Fonduri Externe, Daniela Epure, Şef Unitate de Implementare în cadrul aceleiaşi direcţii, Radu Andronic, fost Director General – adjunct Proiecte cu finanţare externă şi Florina Ghizolu, Şef serviciu în cadrul Direcţiei Technice, arată compania, într-un comunicat.

Comisia va aplica sancţiunile corespunzătoare, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia din cei verificaţi, menţionează CNADNR.

Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsonul respectiv, stabilit iniţial pentru 12 septembrie, a fost prelungit de mai multe ori, prima dată pentru 8 octombrie şi ulterior pentru 15 octombrie, respectiv 29 octombrie, transmite Mediafax.

În luna iulie CNADNR a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a autostrăzii Sebeş – Turda, proiect cu o lungime totală de 70 de kilometri şi o valoare estimată la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fără TVA.

Valoarea estimată a contractului include şi procentul de 10% reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute, arăta atunci CNADNR.

Proiectul este împărţit în patru loturi. Acordurile vor fi încheiate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Lucrările vor fi finanţate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), şi de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabil pentru concesiuni, a preluat în august conducerea CNADNR, în locul lui Mircea Pop, demis din funcţie.

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă