13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialOdesa: Militanți ai "Parlamentului Popular al Basarabiei", reţinuţi

Odesa: Militanți ai “Parlamentului Popular al Basarabiei”, reţinuţi

30 de militanți ai ”Parlamentului Popular al Basarabiei” au fost reținuți, joi, de Poliția din Odesa, în timpul unui miting organizat ce avea ca scop solicitarea autonomiei culturale, informează Mediafax.

De asemenea, ei au protestat faţă de reţinerea unor membri ai acestei structuri, inclusiv a liderului Dmitrii Zatuliveter.

Un “Parlament Popular al Basarabiei” a fost creat în oraşul ucrainean Odesa, generând temeri privind apariţia de noi clivaje atât la Kiev cât şi în Republica Moldova.

Republica Moldova, care a constituit cea mai mare parte a fostului teritoriu Basarabia, este îngrijorată de iniţiativa din Odesa, care vizează zone situate la frontiera cu regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Iniţiativa din Ucraina este susţinută de Mihail Formuzal, unul dintre liderii provinciei autonome moldovene Găgăuzia.

Administraţia prooccidentală de la Kiev, confruntată deja cu un conflict militar în regiunile est-ucrainene Doneţk şi Lugask şi cu pierderea Crimeei, a anunţat că urmăreşte cu atenţie situaţia de la Odesa.

Cele mai citite

România îşi promovează destinaţiile turistice la Târgul de Turism de la Berlin, în perioada 5-7 martie

Destinaţia turistică România va fi promovată, în perioada 5 - 7 martie, la cel mai mare şi important târg de turism din lume, organizat...

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...

Ponta și Simion vor pica la o înțelegere pentru alianța PRO AUR?

Conducerea partidului Pro România, fondat de Victor Ponta, se află în negocieri avansate cu partidul extremist AUR pentru formarea unei alianțe politice sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă