19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialOctavian Morariu, ingrijorat de soarta bugetului pe 2007

Octavian Morariu, ingrijorat de soarta bugetului pe 2007

Valurile create de plecarea Partidului Conservator de la guvernare, care a lasat Agentia Nationala pentru Sport fara presedinte, au afectat si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. „Suntem ingrijorati de soarta bugetului pentru anul viitor. Nu stim daca acesta va ramane la fel cum a pornit spre aprobare, iar tehnicienii nu stiu cum sa-si dimensioneze pregatirea”, a marturisit ieri Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Reamintim ca proiectul de buget pe 2007, inaintat de ANS, a fost aprobat in prima faza de Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport din cadrul Camerei Deputatilor.

Noul sef al ANS, PNL-ist sau UDMR-ist?

Din valoarea bugetului, de 220.696 RON, pentru COSR erau alocati 43.789 RON. Framantarile din Guvern ar putea avea ca efect, in cel mai fericit caz, tergiversarea aprobarii sumelor, iar in cel mai rau caz modificarea tuturor cifrelor.
Din pacate numirea noului sef al ANS este la mana politicienilor. In „culise” se vehiculeaza o serie de zvonuri, potrivit carora doua partide PNL si UDMR s-ar „bate” pentru portofoliul sportului. Se pare ca PNL-istii ar sustine numirea lui Bogdan Gheorghe, directorul Salii Polivalente din Capitala, fost director general al Complexului National Sportiv Bucuresti, si nu pe cea a lui Liviu Cepoi, din septembrie anul trecut vicepresedintele ANS, care in prezent asigura interimatul la presedintia Agentiei. UDMR-istii se spune ca ar merge pe mana lui Laszlo Borbely, ministru delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, care nu are prea multe legaturi cu lumea sportului. Borbely se numara totusi printre sustinatorii proiectului initiat de Federatia Romana de Polo de a construi 60 de bazine de inot in intreaga tara. Indiferent cine va fi noul presedinte al ANS, speram sa aiba mai multa valoare si prestanta decat predecesorul sau.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă