15.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialOctavian Belu: "Singura mea afacere este sportul!"

Octavian Belu: „Singura mea afacere este sportul!”

Conform asteptarilor, noul presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport este, de ieri, Octavian Belu. Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a semnat ordinul de numire in functie, iar din data de 3 ianuarie 2007, cand decizia va fi publicata in Monitorul Oficial, noul lider al sportului romanesc isi intra efectiv in atributii. Imediat dupa aflarea vestii, proaspatul sef al sportului romanesc a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari.
– Care sunt prioritatile noului lider al ANS?
– Evident, voi studia ce mai putem face pentru a ne prezenta onorabil la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cred ca 2007 va fi important in mod deosebit pentru jocurile sportive care sper sa ne ofere cateva surprize placute. Ma refer la sansele reale de a ajunge la Beijing pe care le avem la polo, handbal si de ce nu baschet.
– Veti milita pentru transformarea agentiei in minister?
– Raman la parerea mea ca sportul romanesc merita un minister, dar nu cred ca trebuie sa ne cramponam de problemele organizatorice. Este adevarat ca i-am putea convinge mai usor pe membrii guvernului de necesitatile financiare ale sportului daca am sta la aceeasi masa cu ei, dar asta nu inseamna ca asa s-ar rezolva problemele din salile sau terenurile de sport. Trebuie sa analizam care dintre variante este mai pertinenta in momentul de fata si apoi sa vedem.
– V-ati conturat o strategie de lucru, o echipa cu care sa lucrati?
– Mi-am propus sa stau cat mai putin in birou si sa fiu cat mai mult langa oamenii care lucreaza direct cu sportivii. Singura mea afacere este sportul si vreau ca experienta mea sa fie utila sportului romanesc. Cat despre echipa cu care voi colabora, deocamdata consider ca exista oameni competenti la Agentie, iar pe multi dintre ei ii cunosc de cand eram antrenor. Voi colabora in continuare cu actualii angajati, dar evident acestia vor trebui sa respecte rigorile in ceea ce priveste disciplina si programul de lucru pe care mi le impun si mie.
– Pana acum colaborarea ANS – MEC – COSR a lasat de dorit; credeti ca veti reusi sa ajungeti la un numitor comun?
– In conditiile in care avem un scop comun, sunt convins ca voi reusi, cu rabdarea si puterea de convingere care ma caracterizeaza, sa obtin rezultatele dorite.
– In ultima vreme ANS a intrat intr-un con de umbra. Veti putea reface imaginea Agentiei?
– In domeniul administrativ nu poti iesi prea mult in evidenta. Este important insa modul cum iti gestionezi imaginea, mai ales ca sportul este gustat de toata lumea. Unul dintre atuurile noastre va fi transparenta fata de mass-media si abilitatea prin care vom rezolva problemele care ne vor fi ridicate.
– Mult succes!

Cele mai citite

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...
Ultima oră
Pe aceeași temă