11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialObligatiuni de 6 milioane lei pentru Eforie

Obligatiuni de 6 milioane lei pentru Eforie

Pentru prima data in istoria orasului, administratia locala Eforie a emis obligatiuni in valoare de 6 milioane de lei. Primarul Ovidiu Brailoiu a declarat ca in 15 ani nu au existat niciodata bani suficienti pentru a pune in practica proiecte ale administratiei locale. Obligatiunile au fost emise in urma cu doar cateva zile si vor permite, ca urmarea a sumelor intrate in cont, investitii in infrastructura si in alte domenii ce vor conduce la buna functionare a administratiei locale Eforie. “In ultimii ani nu s-a investit nimic pentru utilitati si, pentru a nu deveni statiunea despre care sa se vorbeasca la timpul trecut, Consiliul Local a fost de acord sa emitem obligatiuni. Valoarea pachetului de 60.000 de obligatiuni este de 6 milioane de lei. Banii vor fi investiti in infrastructura – iluminat pubic, retele de alimentare cu apa si canalizare.

Proiecte comunitare

“Este pentru prima oara cand se recurge la o astfel de formula pentru dezvolatarea unor proiecte”, a declarat primarul Eforiei, Ovidiu Brailoiu. Zonele sensibile in care urmeaza sa se extinda retele de apa si canalizare sunt in cartierul “Proiect XI”, unde s-a construit foarte mult in ultima perioada. Problema conducerii administratie locale o reprezinta alesii locali. “M-as bucura daca unii dintre consilieri ar intelege ca ce se face in oras este pentru binele locuitorilor. Lipsa de maturitate politica si interesul personal nu trebuie sa mai primeze pentru consilieri. Nu este inca tarziu sa isi revizuiasca comportamentul si sa inceapa sa gandeasca in perspectiva. Mai este putin timp pana cand vom fi primiti in Uniunea Europeana iar orasul trebuie sa aiba un anumit standard”, a declarat Ovidiu Brailoiu. Pentru administratia locala urmeaza o perioada plina. Banii rezultati in urma emisiunii de obligatiuni sunt la dispozitia administratiei locale, care a demarat punerea in practica a proiectelor privind imbunatatirea infrastructurii orasului.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă