4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialObiective si trasee turistice fara toalete publice

Obiective si trasee turistice fara toalete publice

Lipsa toaletelor publice in mai multe zone cu obiective turistice din judetul Constanta, precum si in anumite statiuni de pe litoral este semnalata de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), in urma finalizarii campaniei de identificare, in intreaga tara, a locurilor de interes turistic deficitare din acest punct de vedere. Presedinta ANAT, Corina Martin, a informat, miercuri, ca in judetul Constanta nu exista toalete publice la ruinele Cetatii Histria, monumentul de la Adamclisi, ruinele cetatii Callatis de la Mangalia, muzeul de arta "Dinu si Sevasta Vintila" de la Topalu, pe traseul Constanta-Basarabi-Adamclisi-Ion Corvi-Ostrov, pe plaja din Eforie Sud si pe faleza de la Tuzla.

 

In incinta muzeului de la Adamclisi exista o toaleta curata, insa fara sapun si hartie. Pe plaja din Eforie Nord, doar doua toalete publice sunt functionale. Corina Martin a mentionat ca la Vama Veche "este un dezastru", toaletele fiind ca si inexistente, cateva restaurante facand cu greu fata solicitarilor, iar "cea mai buna afacere pe perioada sezonului estival este vidanjarea". La punctul de trecere a frontierei Negru Voda, toaleta publica este pe teritoriul Bulgariei, iar la cel de la Vama Veche exista una neamenajata de trei ani, iar femeia de serviciu care o curata are liber sambata si duminica.

 

Pe ruta Cernavoda-Constanta, in afara "WC-urilor" in aer liber, gen tufisuri si boscheti, care sunt cele mai solicitate, turistii mai pot apela la cele ale unei benzinarii si ale unor restaurante din localitatea Saligny. La Manastirea Sfantul Andrei de la Ion Corvin, turistii au la dispozitie doua toalete in containere, aici existand o locatie mai veche, construita din caramida, unde au functionat toalete, dar care se afla intr-o stare foarte proasta, fiind necesara reabilitarea. La manastirea Dervent, la Ostrov, sunt opt cabine publice de toaleta, WC-uri turcesti ce nu corespund insa standardelor internationale.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă