32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialObama, personalitatea anului 2008

Obama, personalitatea anului 2008

Presedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a fost numit miercuri personalitatea anului 2008 de catre saptamanalul Time, fiind urmat in clasamentul prestigioasei publicatii americane de ministrul de finante actual al SUA Henry Paulson si de presedintele francez Nicolas Sarkozy, relateaza AFP, Reuters si EFE.

"Pentru promisiunea sa de a trasa un viitor ambitios in aceasta perioada sumbra si pentru capacitatea sa de a dovedi calitati care dau sperante americanilor ca l-ar putea transforma in realitate, presedintele ales este personalitatea anului pentru Time", scrie revista, citata de Agerpres.

"Intr-unul dintre cele mai nebune scrutinuri din istoria Americii, el a depasit lipsa de experienta, un nume nostim, doi candidati care sunt institutii politice si divizarea rasiala pentru a deveni cel de-al 44-lea presedinte al SUA", adauga Time.

Ministrul american de finante, Henry Paulson, autor al planului colosal de salvare a sectorului bancar in valoare de 700 de miliarde de dolari, se situeaza pe pozitia a doua in clasamentul revistei americane. El este urmat de presedintele francez Nicolas Sarkozy, candidata republicana la vicepresedintia SUA, Sarah Palin, si de cineastul chinez Zhang Yimou, regizorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă