19.2 C
București
joi, 12 septembrie 2024
AcasăSpecialObama nu mai este cel mai puternic om din lume. Află cine...

Obama nu mai este cel mai puternic om din lume. Află cine l-a depăşit

Preşedintele Chinei, Hu Jintao, a fost desemnat cel mai puternic om de pe planetă într-un clasament din care mai fac parte alţi 67 de lideri mondiali. Potrivit Forbes, preşedintele Republicii Chineze conduce, „aproape dictatorial”, o cincime din populaţia lumii, adică peste 1,3 miliarde de locuitori.

Forbes notează că, spre deosebire de alţi lideri din lume, Hu Jintao poate devia cursurile unor râuri, construi oraşe, întemniţa disidenţi şi cenzura Internetul fără a întâmpina obiecţii din partea birocraţilor sau a justiţiei.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, se situează pe locul doi în clasamentul Forbes. După doar 2 ani la Casa Albă, popularitatea lui Obama a scăzut vertiginos. În plus, la alegerile legislative parţiale din această săptămână, preşedintele american a pierdut susţinerea în Camera Reprezentanţilor, iar în Senat beneficiază de o majoritate fragilă (detalii aici).

Podiumul este completat de regele Arabiei Saudite. La 86 de ani, Abdullah bin Abdul Aziz al Saud este stăpân peste cele mai mari rezerve de ţiţei din lume.

Vladimir Putin – premierul Rusiei, Papa Benedict al XVI-lea, Angela Merkel – cancelarul Germaniei, premierul Marii Britanii – David Cameron, Ben Bernanke – preşedintele Rezervei Federale Americane, Sonia Ghandi – preşedintele Congresului Naţional Indian şi miliardarul american Bill Gates întregesc lista primilor 10 cei mai puternici oameni.

Clasamentul întreg aici.

 

 

 

 

Cele mai citite

Alegeri SUA 2024: Donald Trump acuză ABC News că a trucat dezbaterea cu Kamala Harris

Candidatul republican Donald Trump a declarat miercuri că dezbaterea sa din ziua precedentă cu Kamala Harris a fost "trucată" de postul de ştiri...

Relu Stoian a semnat un contract pe 2 ani cu Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a încheiat perioada de mercato cu câteva transferuri notabile, reușind să aducă în echipă doi jucători importanți: Alexandru Cicâldău (27 de ani)...

Volodimir Zelenski: 137000 numărul crimelor de război ale Rusiei în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat miercuri la 137000 numărul crimelor de război comise de Rusia în Ucraina de la începutul invaziei pe scară...
Ultima oră
Pe aceeași temă