6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialObama, mai nepopular ca niciodată, după lansarea reformei sănătăţii

Obama, mai nepopular ca niciodată, după lansarea reformei sănătăţii

Popularitatea lui Barack Obama nu a fost niciodată atât de scăzută, conform unui sondaj publicat marţi, care arată că pentru prima dată majoritatea americanilor apreciază că preşedintele nu este cinstit şi nu merită încrederea lor, transmite Mediafax.

Aproximativ 54 la sută dintre americanii chestionaţi de Institutul de sondaje al universităţii Quinnipiac nu sunt de acord cu politica preşedintelui lor, faţă de 39 la sută care au o opinie favorabilă. La 1 octombrie, această cifră era de 49 la sută, respectiv 45 la sută.

Citeşte şi: Preşedintele Obama a cerut scuze americanilor care îşi pierd asigurările din cauza reformei sănătăţii

Preşedintele republican George Bush a cunoscut o scădere în popularitate similară, în acelaşi moment al celui de-al doilea mandat.

Preşedintele Obama pare să plătească pentru problemele lansării reformei sănătăţii, a cărui componentă principală a intrat în vigoare la 1 octombrie.

Dificultăţile întâlnite în lansarea acestei reforme-pilot a preşedintelui i-au adus o pierdere a încrederii în rândul electoratului feminin. Doar 40 la sută dintre femei sunt de acord cu politica sa, faţă de cele 51 la sută împotrivă.

Studiul arată de asemenea că majoritatea americanilor rămân pesimişti în ceea ce priveşte consecinţele “Obamacare”, denumirea dată reformei sănătăţii în Statele Unite. Doar 19 la sută dintre ei cred că aceasta va îmbunătăţi serviciile de sănătate, faţă de 43 la sută care consideră că va dăuna şi 33 la sută care apreciază că nu se va schimba nimic.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 2.545 de alegători din Statele Unite între 6 şi 11 noiembrie, cu o marjă de eroare de plus/minus 1,9 puncte procentuale.

Cele mai citite

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă