6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialOase de cal, descoperite pe un câmp de lângă Medgidia

Oase de cal, descoperite pe un câmp de lângă Medgidia

Mai multe schelete de cal au fost descoperite, luni, pe un câmp de la marginea oraşului Medgidia, informează Mediafax.

Autorităţile constănţene susţinâ că este vorba despre oase aruncate cu mai mulţi ani în urmă, fără legătură cu scandalul cărnii de cal din prezent.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Geronimo Brănescu, un localnic a alertat, luni dimineaţă, autorităţile după ce pe un câmp aflat la ieşirea din oraşul Medgidia a descoperit zeci de oase de animale.

Citeşte şi Scandalul cărnii de cal. Ministrul Agriculturii: “Acuzele europene sunt nefondate”

“O echipă a DSVSA s-a deplasat la faţa locului, iar din primele informaţii se pare că ar fi vorba de scheletele a nouă cabaline, aruncate pe câmpul respectv în urmă cu cinci – şase ani”, a declarat Geronimo Brănescu.

El a precizat că din declaraţiile locuitorilor din zonă a reieşit că animalele nu ar fi fost aruncate de o singură persoană, ci s-ar fi adunat în timp, cel mai probabil după ce au murit prin gospodăriile localnicilor.

Vezi şi VIDEO EXPERIMENT. RL a convins trei experţi culinari să deguste carne “în orb” şi să ghicească: “Care-i CALUL şi care-i VACA”?

“Au fost prelevate probe ce urmează a fi trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti”, a mai spus şeful DSVSA Constanţa.

De asemenea, cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor din localitate, care au deschis propria anchetă.

Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă