9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialO strada din centrul Capitalei a fost retrocedata unui bucurestean

O strada din centrul Capitalei a fost retrocedata unui bucurestean

Un drum public a fost castigat in instanta de un bucurestean. Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie este irevocabila. Strada se afla chiar in centrul Capitalei si este amplasata deasupra pasajului Marasesti. Mai mult, proprietarul terenului a inceput sa sparga asfaltul cu un buldozer. El spune ca aici va cultiva rosii sau castraveti, informeaza Realitatea TV.

Procesul de retrocedare a terenului a durat cativa ani. Dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate, Razvan Banceanu a anuntat Primaria Capitalei.

"Din noiembrie pana in mai 2009 s-au facut memorii, s-au facut notificari catre primaria condusa de domnul Oprescu pentru a solutiona aceasta situatie litigioasa. Sa-si ridice investitia, sa faca o oferta de cumparare, orice, inclusiv donatie am avut in vedere", a precizat Razvan Stefan Banceanu, proprietar teren.

Amplasarea terenului in zona de protectie a pasajului Marasesti a facut ca pretul acestuia sa fie stabilit de experti sub pretul pietei. "Ofertele care au fost facute proprietarilor, erau de 500-600 de euro pe metru patrat. Proprietarii nu au acceptat aceasta suma, motiv pentru care au actionat in instanta", a precizat Ion Dedu, Director Directia Transporturi PMB.

Instanta a dat dreptate proprietarului. Sentinta Curtii de Casatie si Justitie este irevocabila. Reprezentantii Primariei considera ca masura luata loveste in bucuresteni.

De miercuri, un buldozer a inceput sa sparga asfaltul. Proprietarul terenului a spus ca aici va amenaja o gradina.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă