20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO sedinta ezitanta la bursa de pe Wall Street

O sedinta ezitanta la bursa de pe Wall Street

Rezultatele mai bune decat asteptarile pentru Bank of America au permis indicilor sa antameze cea de–a patra sedinta consecutiva de crestere, dar publicarea unui indice mediocru al indicatorilor combinat cu revenirea pe crestere a petrolului au temperat elanul investitorilor. Wall Street a inchis ezitant prima sedinta de tranzctionare a saptamanii in ciuda revenirii dosarului Genentech si a Bank of America. Compania elvetiana Roche a prezentat o oferta de 44 miliarde de dolari pentru achizitionarea actiunilor minoritare ale colosului californian din domeniul biotehnologiei Genentech. La randul sau, Bank of America a anuntat un profit de 3,4 miliarde dolari pentru trimestrul al doilea, cifra care depaseste cu mult previziunile analistilor. Actiunile companiei au crescut luni cu 4%.
Aceste noutati din viata companiilor nu au fost insa suficiente pentru a mentine tonul ascendent al pietei deceptionata de grupul farmaceutic Merck care a sters rezultatele bune cu noul sau medicament vedeta Vytorin care nu a dat rezultele scontate in urma testelor facute pe un numar de 1.800 de pacienti cardiovasculari, la aceasta s-a adaugat si puternica revenire a pretului petrolului. Pe de alta parte, miliardarul Carl Icahn, actionar al Yahoo!, şi alte doua persoane desemnate de acesta vor fi numiti in conducerea grupului de servicii pe Internet, intelegere care reduce probabilitatea incheierii imediate a unui acord cu grupul Microsoft. Acordul anuntat luni are loc cu numai 11 zile inainte de adunarea generala a actionarilor Yahoo!, programata la 1 august, la care Icahn, proprietarul a 5% din titlurile companiei, intentiona sa propuna inlocuirea intregului consiliu de administratie şi inlaturarea directorului general, Jerry Yang. Indicele Nasdaq Composite a scazut cu 0,14% pana la 2.279 dupa ce Yahoo l-a primit in board pe miliardarul Carl Icahn. Dupa usoare cresteri, indicele DJIA s-a depreciat cu aproape 30 de puncte pana la 11.467 puncte. 21 dintre cele 30 de actiuni care intra in componenta indicelui au inregistrat pierderi. In acelasi timp, indicele Standard and Poor's 500 a scazut la randul sau cu 0,68 puncte pierzand 0,05%.
Indicele mexican, Mexican Bolsa Index, a scazut cu 0,64%, iar cel brazilian, Brazil Bovespa Stock Idx, s-a apreciat ieri cu 1,31%.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă