19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO sculptură de Matisse a fost vândută cu aproape 50 de milioane...

O sculptură de Matisse a fost vândută cu aproape 50 de milioane de dolari

O sculptură din bronz realizată de Henri Matisse a fost vândută la licitaţie, miercuri, la New York, cu 48,8 milioane de dolari (34,7 milioane de euro).

Este un nou record de preţ pentru operele artistului impresionist francez, informează AFP, citată de Mediafax.

Sculptura intitulată „Nu de dos„, are o înălţime de 189 de centimetri şi reprezintă silueta unei femei văzută din spate.  Specialiştii casei de licitaţii Christie’s au estimat valoarea operei la un preţ cuprins între 25 de milioane de dolari şi 35 de milioane de dolari, însă a fost adjudecată în cele din urmă pentru suma de 48.802.500 de dolari.

Vânzarea statuii lui Matisse a avut loc la o zi după stabilirea unui alt record, de această dată la casa de licitaţii concurentă, Sotheby’s, care a vândut tabloul „Nu assis sur un divan (La Belle Romaine)”, de Amedeo Modigliani, pentru suma de 68,9 milioane de dolari – un nou record de preţ pentru operele acestui artist italian.

Miercuri, o altă vânzare record a avut loc în cadrul licitaţiei organizate de casa Christie’s: un tablou al pictorului cubist Juan Gris, intitulat „Violon et guitare”, a fost vândut pentru 28,6 milioane de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă