29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialO rețea de proxenetism a fost anihilată în județul Dolj. Fetele racolate...

O rețea de proxenetism a fost anihilată în județul Dolj. Fetele racolate erau trimise în Marea Britanie

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Craiova cercetează opt suspecţi care, în perioada 2011 – 2016, sub promisiuni false, ar fi racolat tinere din România, inclusiv minore, pentru a le duce în Marea Britanie, unde le-ar fi obligat să practice prostituţia, informează IGPR şi DIICOT, potrivit Agerpres.

Cei opt sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. 

“Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2011 – 2016, sub promisiuni false că vor fi angajate şi că vor câştiga sume mari de bani, suspecţii le-au determinat pe tinerele racolate să îi însoţească în Anglia, unde au fost cazate în apartamente închiriate, iar ulterior, exploatate sexual, preponderent prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei la “saune”, sumele de bani obţinute de către persoanele vătămate fiind însuşite de către membrii grupului”, precizează comunicatul DIICOT. 

Vineri, poliţiştii şi procurorii au făcut opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj, iar la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova urmează să fie aduse mai multe persoane, în vederea audierii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă