12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialO rachetă lansată din Fâşia Gaza a explodat în sudul Israelului

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a explodat în sudul Israelului

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a explodat marţi dimineaţa în apropiere de Ashkelon, în sudul Israelului, fără să se înregistreze răniţi, a anunţat poliţia, subliniind că este prima lansare de la operaţiunea efectuată de armata israeliană în Fâşia Gaza la sfârşitul anului trecut, relatează AFP, conform Mediafax.

“Racheta a căzut (marţi) dimineaţa devreme în apropiere de Ashkelon şi a provocat unele distrugeri pe un drum, fără să facă victime”, a precizat pentru AFP Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al poliţiei. “Este prima lansare de acest tip de la sfârşitul operaţiunii «Pilon al Apărării», la 21 noiembrie anul trecut”, a subliniat el.

În cursul acestei operaţiuni, peste o mie de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian.

Israelul şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, au încheiat prin intermediul Egiptului un armistiţiu, intrat în vigoare la 21 noiembrie, în urma operaţiunii militare israeliene care a durat opt zile.

Ostilităţile între armata israeliană şi grupări palestiniene din Fâşia Gaza, în perioada 14-21 noiembrie, au costat viaţa a 177 de palestinieni, dintre care peste o sută de civili, precum şi a şase israelieni, patru civili şi doi militari, potrivit bilanţurilor furnizate de ambele tabere.

Lansarea rachetei de marţi are loc în contextul unor tensiuni acute în Cisiordania controlată de Autoritatea Palestiniană, prezidată de către Mahmoud Abbas. Noi violenţe au avut loc luni, după decesul unui deţinut palestinian.

Zece palestinieni au fost răniţi de tiruri ale unor militari israelieni, potrivit unor surse palestiniene, în timp ce alţi 26 de palestinieni au fost atinşi de gloanţe din cauciuc, potrivit unor surse medicale palestiniene. Un purtător de cuvânt al armatei a anunţat că şase palestinieni au fost răniţi uşor.

Anterior, mii de palestinieni din satul Sa’ir, în apropiere de Hebron (sudul Cisiordaniei), au participat la funeraliile lui Arafat Jaradat, un militant Fatah decedat sâmbătă într-o închisoare israeliană, după ce a fost supus, potrivit Autorităţii Palestiniene, unui tratament cu “tortura”.

Cele mai citite

Gheboasă, implicat într-un scandal uriaș! Trapperul este suspect într-un dosar de deținere de droguri de risc

Probleme pentru trapperul Gheboasă. Potrivit informațiilor apărute în presă, acesta este cercetat pentru consum de droguri, după ce a fost depistat în Capitală având...
00:00:33

VIDEO. Un activist perturbă prezentarea de modă a Victoriei Beckham

Activiștii pentru drepturile animalelor de la PETA au perturbat defilarea Victoriei Beckham la Paris. Un activist a sărit pe podium printre modele și a afișat...

Gheboasă, implicat într-un scandal uriaș! Trapperul este suspect într-un dosar de deținere de droguri de risc

Probleme pentru trapperul Gheboasă. Potrivit informațiilor apărute în presă, acesta este cercetat pentru consum de droguri, după ce a fost depistat în Capitală având...
Ultima oră
Pe aceeași temă