21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialO parte din angajaţii Primăriei Capitalei se alătură grevei

O parte din angajaţii Primăriei Capitalei se alătură grevei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că o parte dintre angajaţii municipalităţii vor face şi ei grevă luni, însă asta nu va afecta asigurarea serviciilor de urgenţă în Bucureşti.

“Am cerut un singur lucru: asigurarea seviciilor de urgenţă”, a subliniat edilul-şef, care speră că protestatarii din rândul subalternilor săi vor ţine cont de această solicitare şi nu vor afecta relaţia primăriei cu cetăţenii.

Marţi, şi o parte a angajaţilor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) vor face grevă, în semn de solidaritate cu bugetarii afectaţi de anunţata reducere a salariilor, însă pe traseu vor fi 85 la sută dintre vehicule.

În altă ordine de idei, primarul general a preciizat că va ataca hotărârile de consiliu local în baza cărora mai multe “firme-fantomă” ridică maşinile de pe străzile administrate de municipalitate.

“Le voi ataca, pentru că sunt ilegale”, a subliniat edilul-şef.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, în 26 februarie, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii care să analizeze regulamentul de ridicare a maşinilor staţionate neregulamentar.

Cele mai citite

Ciucă, despre salariul minim: S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că 300 de lei să rămână sumă...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. Nicolae Ciucă...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Concediul paternal, acordat tuturor taţilor care au calitatea de salariat

Concediul paternal se va acorda tuturor taţilor care au calitatea de salariat în baza unui contract de muncă sau a unui raport de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă