19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO parte din angajaţii Primăriei Capitalei se alătură grevei

O parte din angajaţii Primăriei Capitalei se alătură grevei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că o parte dintre angajaţii municipalităţii vor face şi ei grevă luni, însă asta nu va afecta asigurarea serviciilor de urgenţă în Bucureşti.

„Am cerut un singur lucru: asigurarea seviciilor de urgenţă”, a subliniat edilul-şef, care speră că protestatarii din rândul subalternilor săi vor ţine cont de această solicitare şi nu vor afecta relaţia primăriei cu cetăţenii.

Marţi, şi o parte a angajaţilor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) vor face grevă, în semn de solidaritate cu bugetarii afectaţi de anunţata reducere a salariilor, însă pe traseu vor fi 85 la sută dintre vehicule.

În altă ordine de idei, primarul general a preciizat că va ataca hotărârile de consiliu local în baza cărora mai multe „firme-fantomă” ridică maşinile de pe străzile administrate de municipalitate.

„Le voi ataca, pentru că sunt ilegale”, a subliniat edilul-şef.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, în 26 februarie, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii care să analizeze regulamentul de ridicare a maşinilor staţionate neregulamentar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă