5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialO nouă operaţiune pe Mediterana: Peste 5.000 de imigranţi, salvaţi

O nouă operaţiune pe Mediterana: Peste 5.000 de imigranţi, salvaţi

Peste 5.000 de imigranți au fost salvați în Marea Mediterană începând de vineri, a anunțat duminică, Frontex, agenția europeană pentru supravegherea frontierelor, informează Agerpres.

În timpul operațiunilor, echipele de salvare au găsit 17 cadavre, a precizat agenția într-un comunicat, confirmând cifra oferită anterior de paza de coastă italiană.

Citeşte şi: Marea Mediterana: Aproape 3.700 de imigranţi clandestini, salvaţi într-o singură zi

Operațiunea, care a început vineri, a vizat imigranți care au părăsit Libia la bordul a 25 de ambarcațiuni, potrivit agenției, care a adăugat că alte cinci operațiuni pentru salvarea a 500 de imigranți sunt în curs de desfășurare.

“Este vorba despre cel mai mare val de imigranți din 2015”, a subliniat directorul Frontex, Fabrice Leggeri, citat de AFP.

Citeşte şi: Cum va fi monitorizat traficul de imigranţi din Mediterana

Nave britanice, malteze, belgiene și italiene, precum și avioane islandeze și finlandeze au fost desfășurate în cadrul acestei operațiuni.

De la începutul anului, peste 45.000 de imigranți ilegali au sosit în Italia, însă, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, circa 1.770 de bărbați, femei și copii au murit sau au dispărut în timp ce încercau să traverseze Mediterana.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă