21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO navă turcească s-a scufundat lângă Constanţa. Marinarii au fost salvaţi

O navă turcească s-a scufundat lângă Constanţa. Marinarii au fost salvaţi

O navă încărcată cu fier vechi sub pavilion turcesc s-a scufundat în Marea Neagră, travers de localitatea Tuzla, după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 4.30, a început să se încline, iar marinarii au cerut ajutor prin SOS. Echipajul a fost salvat în cursul dimineţii la ora actuală chipajul fiind salvat.

Potrivit directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Ion Voicu, mesajul SOS a fost primit la ora 4.45, după ce membrii echipajului de pe nava Medi a anunţat autorităţile portuare că vasul se înclină periculos, transmite Mediafax.

„La bordul navei se afla un echipaj de 17 marinari, iar vasul de 6.000 de tone DW plecase în cursul acestei nopţi din portul Constanţa, după ce fusese încărcat cu fier vechi”, a spus Voicu.

El a precizat că la faţa locului a ajuns remorcherul King, care se afla în apropiere, aparţinând unui grup de servicii petroliere, în zonă fiind trimisă şi o barcă de salvare a ARSVOM.

„În momentul în care aceasta a ajuns la faţa locului, marinarii fuseseră deja preluaţi de remorcher, iar la ora actuală sunt în afara oricărui pericol”, a explicat Voicu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă