11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialO nava sub pavilion cambogian s-a scufundat in apropiere de Mangalia

O nava sub pavilion cambogian s-a scufundat in apropiere de Mangalia

O nava sub pavilion cambogian s-a scufundat, joi seara, in jurul orei 21.00, la cinci kilometri travers de Mangalia, in zona Venus-Olimp, cei sapte marinari aflati la bord fiind salvati, a declarat comisarul sef Adrian Toba, seful Politiei de Frontiera Constanta.

Potrivit sursei citate, echipajul a fost salvat de o nava a Politiei de Frontiera Constanta, care s-a deplasat la fata locului dupa ce Autoritatea Navala Romana a receptionat SOS-ul lansat de pe nava in urma cu aproape o ora si jumatate, transmite Mediafax.

Cei sapte marinari de pe nava cambogiana se afla, in prezent, in Portul Mangalia, unde au fost dusi de o nava a Politiei de Frontiera.

Seful Politiei de Frontiera Constanta a mai precizat ca nava se indrepta spre Portul Constanta in momentul naufragiului.

"Nava a avut o gaura de apa la unul din tancurile de balast. Intai s-a inclinat, comandantul navei cerand ajutor autoritatilor portuare romane. Imediat a fost trimis un remorcher la fata locului, dar nava s-a scufundat pana sa ajunga acesta. Echipajul s-a salvat, nefiind nicio victima. Vaporul era incarcat cu materiale de constructii", a declarat capitanul sef al Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei.

Mezei sustine ca echipajul a fost gasit de navele Politiei de Frontiera pe plutele de salvare.

In prezent, se desfasoara operatiuni de prevenire a unei poluari care s-ar putea produce ca urmare a scurgerii de combustibil din tancurile navei.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă