25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO nava sub pavilion cambogian s-a scufundat in apropiere de Mangalia

O nava sub pavilion cambogian s-a scufundat in apropiere de Mangalia

O nava sub pavilion cambogian s-a scufundat, joi seara, in jurul orei 21.00, la cinci kilometri travers de Mangalia, in zona Venus-Olimp, cei sapte marinari aflati la bord fiind salvati, a declarat comisarul sef Adrian Toba, seful Politiei de Frontiera Constanta.

Potrivit sursei citate, echipajul a fost salvat de o nava a Politiei de Frontiera Constanta, care s-a deplasat la fata locului dupa ce Autoritatea Navala Romana a receptionat SOS-ul lansat de pe nava in urma cu aproape o ora si jumatate, transmite Mediafax.

Cei sapte marinari de pe nava cambogiana se afla, in prezent, in Portul Mangalia, unde au fost dusi de o nava a Politiei de Frontiera.

Seful Politiei de Frontiera Constanta a mai precizat ca nava se indrepta spre Portul Constanta in momentul naufragiului.

"Nava a avut o gaura de apa la unul din tancurile de balast. Intai s-a inclinat, comandantul navei cerand ajutor autoritatilor portuare romane. Imediat a fost trimis un remorcher la fata locului, dar nava s-a scufundat pana sa ajunga acesta. Echipajul s-a salvat, nefiind nicio victima. Vaporul era incarcat cu materiale de constructii", a declarat capitanul sef al Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei.

Mezei sustine ca echipajul a fost gasit de navele Politiei de Frontiera pe plutele de salvare.

In prezent, se desfasoara operatiuni de prevenire a unei poluari care s-ar putea produce ca urmare a scurgerii de combustibil din tancurile navei.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă