12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialO navă militară franceză va ajunge în Marea Neagră

O navă militară franceză va ajunge în Marea Neagră

O navă militară franceză care urma să ajungă în Marea Neagră este staţionată în Cipru, în timp ce distrugătorul american Donald Cook şi nava franceză de recunoaştere Dupuy de Lôme au părăsit Portul Constanţa, relatează Mediafax.

Distrugătorul francez Dupleix urma să intre în Marea Neagră pe 14 aprilie, dar rămâne în portul cipriot Limassol, afirmă surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, citate de Itar-Tass.

Nu se ştie dacă nava militară franceză va continua misiunea stabilită – cea de a intra în Marea Neagră.

Între timp, distrugătorul USS Donald Cook şi nava franceză de recunoaştere Dupuy de Lome au părăsit Portul Constanţa, dar rămân în Marea Neagră cel puţin câteva zile. Cele două nave militare au intrat în Marea Neagră pe 10 aprilie. Oficiali militari ruşi au denunţat prezenţa navelor NATO în Marea Neagră, afirmând că este vorba de o consolidare a dispozitivului naval.

Echipat cu sisteme antibalistice Aegis şi cu zeci de rachete SM-3, distrugătorul Donald Cook era staţionat de două luni la baza spaniolă Rota, în cadrul sistemului antirachetă al NATO. Nava USS Donald Cook a părăsit pe 31 ianuarie portul Norfolk din Statele Unite şi a ajuns în februarie la baza navală Rota, situată în sudul Spaniei, în apropierea Strâmtorii Gibraltar. În Portul Rota urmează să fie aduse alte trei distrugătoare americane.

Dupuy de Lôme (A759) este o navă militară franceză dotată cu echipamente de interceptare a comunicaţiilor forţelor inamice. Nava a intrat în uz în aprilie 2006.

Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă