13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO navă militară franceză va ajunge în Marea Neagră

O navă militară franceză va ajunge în Marea Neagră

O navă militară franceză care urma să ajungă în Marea Neagră este staţionată în Cipru, în timp ce distrugătorul american Donald Cook şi nava franceză de recunoaştere Dupuy de Lôme au părăsit Portul Constanţa, relatează Mediafax.

Distrugătorul francez Dupleix urma să intre în Marea Neagră pe 14 aprilie, dar rămâne în portul cipriot Limassol, afirmă surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, citate de Itar-Tass.

Nu se ştie dacă nava militară franceză va continua misiunea stabilită – cea de a intra în Marea Neagră.

Între timp, distrugătorul USS Donald Cook şi nava franceză de recunoaştere Dupuy de Lome au părăsit Portul Constanţa, dar rămân în Marea Neagră cel puţin câteva zile. Cele două nave militare au intrat în Marea Neagră pe 10 aprilie. Oficiali militari ruşi au denunţat prezenţa navelor NATO în Marea Neagră, afirmând că este vorba de o consolidare a dispozitivului naval.

Echipat cu sisteme antibalistice Aegis şi cu zeci de rachete SM-3, distrugătorul Donald Cook era staţionat de două luni la baza spaniolă Rota, în cadrul sistemului antirachetă al NATO. Nava USS Donald Cook a părăsit pe 31 ianuarie portul Norfolk din Statele Unite şi a ajuns în februarie la baza navală Rota, situată în sudul Spaniei, în apropierea Strâmtorii Gibraltar. În Portul Rota urmează să fie aduse alte trei distrugătoare americane.

Dupuy de Lôme (A759) este o navă militară franceză dotată cu echipamente de interceptare a comunicaţiilor forţelor inamice. Nava a intrat în uz în aprilie 2006.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă