21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"O mica greseala" a permis localizarea lui Radovan Karadzici

„O mica greseala” a permis localizarea lui Radovan Karadzici

Fostul lider politic al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici, a fost ajutat de un "cerc restrans" de persoane sa se ascunda, insa "o mica greseala" a permis localizarea acestuia, a declarat marti un oficial sarb pentru cotidianul Vecernje Novosti, preluat de agentiile internationale de presa.

Radovan Karadzici a fost ajutat sa se ascunda de "un cerc restrans de persoane", a declarat Rasim Ljajici, membru al Guvernului sarb, presedinte al Consiliului National care se ocupa de cooperarea cu Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie.

"A fost suficienta o mica greseala pentru a-l localiza", a adaugat oficialul sarb, fara a oferi alte detalii.

"Este prea devreme sa spunem daca cei care cunosteau locul (unde se ascundea Radovan Karadzici, n.red. Mediafax) fac parte si din reteaua" care ii ofera sprijin generalului Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor bosniaci, care se afla in continuare in libertate, a adaugat Radim Ljajici.

"Urmeaza sa efectuam o analiza detaliata si sa reconstituim deplasarile lui Karadzici. Am aflat deja multe", a precizat oficialul sarb.

Autoritatile sarbe au anuntat la 21 iulie ca Radovan Karadzici, pus sub acuzatie de TPI din 1995, a fost arestat la Belgrad.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă