24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialO medalie de aur la Beijing va fi premiata cu 100 de...

O medalie de aur la Beijing va fi premiata cu 100 de mii de euro

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a semnat miercuri contractul de parteneriat cu grupul Niro, acord care prevede si premieri individuale pentru medaliile pe care sportivii le vor obtine la Beijing, anunta Hotnews.

Dupa centralizarea tuturor contributiilor estimate, presedintele COSR Octavian Morariu a anuntat ca un titlu olimpic va fi premiat cu 100.000 de euro: din aceasta suma, 70.000 de euro sunt oferiti de COSR prin hotarire de guvern, 10.000 sunt garantati de Niro, iar Alexandrion ofera o masina. In afara acestor sume, este foarte posibil ca sportivii medaliati sa primeasca premii din partea cluburilor de la care provin.

"Este cea mai mare premiere din istorie", spune Octavian Morariu, inaintea celei mai pesimiste participari la Jocurile Olimpice.

Previziunile pentru Beijing nu sunt foarte incurajatoare: dintre toate sporturile care furnizau constant medalii de aur, doar canotajul a ramas favorit.

Gimnastica, tulburata de scandaluri, a facut un pas inapoi; atletismul nu propune aproape nimic in afara numelui lui Marian Oprea, triplusalt. Boxul nu a calificat pina acum niciun pugilist! La inot, campioana de acum 4 ani Camelia Potec urmeaza un program spartan in Franta pentru a atinge forma sportiva de competitie. La haltere, l-am pierdut pe Valeriu Calancea, suspendat pentru dopaj.

Una dintre putinele sperante se leaga de nationala feminina de handbal – daca va obtine calificarea (obiectiv relativ usor de atins, in conditiile in care vom gazdui turneul preolimpic), nationala lui Gheorghe Tadici se inscrie printre favoritele turneului de la Beijing.

In afara echipei feminine de handbal, Romania spera sa mai califice o echipa – nationala masculina de polo. La inceputul lunii martie, baietii lui Vlad Hagiu vor cauta biletele de beijing in bazinul de la Oradea, unde se disputa turneul de calificare. Iar asteptarile sunt mari…

Cele mai citite

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

CSAT decide dacă oferim Ucrainei sistemul PATRIOT. Alte subiecte pe ordinea de zi a Consiliului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem...

Tren cu cel puțin 4 ore întârziere. Explicațiile CFR

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord - Curtici, căruia ieri i s-a defectat locomotiva la Periş, înregistrând deja o întârziere estimată la două ore şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă