20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialO furtună a smuls mai multe acoperişuri din Suceava

O furtună a smuls mai multe acoperişuri din Suceava

Vântul puternic a creat probleme şi la Rădăuţi şi în municipiul Suceava, unde acoperişurile mai multor blocuri au fost smulse de rafale, pompierii intervenind şi la Gara Suceava Nord şi la Casa de Cultură din Suceava, unde s-au înregistrat astfel de incidente, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat că echipaje de pompieri au intervenit, sâmbătă, la Casa Culturii din municipiul Suceava pentru fixarea tablei de pe acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 30 metri pătraţi.

La Gara Suceava Nord din cartierul Iţcani, vântul a smuls tabla de pe o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi, iar pompierii militari au reuşit să prindă tabla pe alţi 50 de metri pătraţi, pentru a nu fi luată de vânt.

Pompierii au mai intervenit pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă luate de vânt şi de pe blocuri situate pe străzile Staţiunii, Oituz, George Enescu, Mărăşeşti şi Nicolae Labiş din municipiul Suceava.

De asemenea, detaşamentul de pompieri Rădăuţi a intervenit pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Rădăuţi, unde un acoperiş al unui bloc de locuinţe a fost luat de vânt.

Pompierii militari rădăuţeni au mai fost solicitaţi să intervină şi pe strada Merilor, unde un stâlp de electricitate, din lemn, fusese rupt de vânt şi era în pericol să cadă peste o casă.

Şi militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe DN2, în localitatea Buneşti.

14 localităţi fără curent electric

14 localităţi din judeţul Suceava nu sunt alimentate cu energie electrică, sâmbătă seara, după ce mai multe linii electrice au fost afectate din cauza vântului puternic, iar E.On Moldova a suplimentat echipele de intervenţie pentru a remedia defecţiunile.

Meteorologii au anunţat că de vineri seară până sâmbătă la ora 22.00 va ninge viscolit, iar vântul se va intensifica.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vântul se va intensifica în toate regiunile, ajungând la 70-80 km/h, iar la munte la 120 km/h.

Cele mai citite

SUA atacă Chină pentru sprijinul militar dat Rusiei în războiul din Ucraina

China sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, ajutând Moscova în cea mai mare consolidare militară de după epoca sovietică, furnizând tehnologie pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Alina Ceușan a făcut marele anunț! “Ăsta-i cel mai frumos!”

Alina Ceușan și soțul ei, Raul, se pregătesc cu bucurie pentru sosirea celui de-al doilea copil în familia lor. Prezentatoarea din primul sezon al...
Ultima oră
Pe aceeași temă