15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialO firmă a omului de afaceri Emanuel Muntmark investeşte 240 milioane euro...

O firmă a omului de afaceri Emanuel Muntmark investeşte 240 milioane euro într-un parc eolian în Constanţa

Monsson Group, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, va investi aproximativ 240 milioane de euro în construcţia unui parc eolian în nordul judeţului Constanţa, potrivit unor surse din piaţa de energie, citate de Mediafax.

„Parcul eolian va avea o capacitate instalată de 150 MW, iar după finalizarea acestuia Monsson îşi va creşte capacitatea proprie de producţie a energiei în centrale eoliene la 175 MW. (…) Acest parc eolian va fi construit şi operat integral de Monsson şi va fi echipat cu turbine furnizate de compania daneză Vestas”, au declarat sursele citate.

Grupul controlat de Muntmark dezvoltă proiecte atât pentru producţia proprie de energie, cât şi în vederea vânzării. Monsson Group are în dezvoltare parcuri eoliene cu o capacitate cumulată de până la 2.400 MW, din care mai multe proiecte, cu o putere instalată totală de 750 MW, au fost deja vândute către investitori.

Printre companiile care au cumpărat proiecte eoliene de la grupul Monsson se numără OMV Petrom, CEZ sau ButanGas.

Muntmark a vândut anul trecut companiei OMV Petrom un proiect eolian în judeţul Constanţa, valoarea estimată a tranzacţiei find cuprinsă între 7 şi 9 milioane de euro. De asemenea, omul de afaceri a vândut un proiect de 25 MW distribuitorului de gaz petrolier lichefiat ButanGas România.

Cea mai mare tranzacţie în care a fost implicat Muntmark, în parteneriat cu fondul polonez de investiţii Continental Wind Partners, a fost încheiată cu grupul ceh CEZ, care a cumpărat în 2008 parcuri eoliene de 600 MW în Dobrogea, pentru suma de 300,5 milioane euro.

Cele mai citite

Andrei Rațiu, desemnat cel mai rapid jucător al lunii în La Liga!

Andrei Rațiu se află într-o formă excelentă în tricoul celor de la Rayo Vallecano, unde a reușit să impresioneze atât prin performanțele sale ofensive,...

Cum alegi parasolarul auto ideal

Parasolarele auto sunt accesorii utilizate pentru a proteja interiorul mașinii de razele solare intense, reducând acumularea de căldură și protejând materialele din interior de...

MAE anunță că peste 1000 de români din Liban și-au anunțat prezența la Ambasada României din Beirut

Personalul diplomatic este în legătură permanentă cu familiile de români din Liban, anunță MAE MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se află deja pe teritoriul...
Ultima oră
Pe aceeași temă