21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO fata de 14 ani a supravietuit accidentului aviatic din largul Insulelor...

O fata de 14 ani a supravietuit accidentului aviatic din largul Insulelor Comore

O fata in varsta de 14 ani care a fost salvata in urma prabusirii avionului Airbus A310 al companiei Yemenia a fost spitalizata, marti, la spitalul din Moroni, capitala Insulelor Comore, insa starea sa nu este ingrijoratoare, a declarat purtatoarea de cuvant a Crucii Rosii din Comore.

"Fetita, in varsta de 14 ani, a sosit la spitalul El Maarouf. Ni s-a spus ca starea sa nu este ingrijoratoare", a precizat Ramulati Ben Ali, informeaza AFP, citata de  Mediafax.

Potrivit purtatoarei de cuvant, o singura supravietuitoare a fost gasita pentru moment de echipele de salvare.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Kamaleddin Afraitane, a confirmat aceasta informatie, precizand ca "singurul supravietuitor este o adolescenta de 14 ani, originara din satul Nioumadzaha".

"Supravietuitoarea este o fata de 14 ani care este cu noi in acest moment in sala de reanimare. Ea este constienta, vorbeste, dar incercam sa o incalzim deoarece sufera de frig", a declarat marti seara Ada Mansour, medicul care a examinat-o la spitalul din Moroni.

"Incercam sa o ingrijim, dar nu o interogam pentru a nu o obosi", a adaugat el.

Unul dintre cei care au salvat-o pe adolescenta, intervievat de postul de radio francez Europe1, a descris cum a vazut-o, inotand intr-o mare plina de cadavre si de fragmente ale avionului, marti in jurul orei 04.00 (04.00, ora Romaniei).

"Am incercat sa aruncam colacul, ea nu a putut prinde colacul, a trebuit sa sar ca sa o recuperez. Tremura, tremura. Am pus pe ea patru paturi, i-am dat apa calda indulcita, am intrebat-o numele, satul. O ducem la spital de urgenta", a povestit acesta.

Anterior, mai multi responsabili medicali comorieni declarasera ca un copil de cinci ani a fost recuperat "plutind in apa", fara a oferi alte detalii.

Avionul A310 al companiei Yemenia isi imbarcase pasagerii la Sanaa, in Yemen, pentru a se deplasa la Moroni, prin Djibouti.

Aparatul avea la bord 153 de pasageri si membri ai echipajului si s-a prabusit in mare in noaptea de luni spre marti, la cativa kilometri de Insulele Comore.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă