17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialO familie din Craiova a dus la produs si pe plantatii sute...

O familie din Craiova a dus la produs si pe plantatii sute de fete romance

Sclave in Italia! Asa se poate descrie soarta a peste o suta de femei – printre care o buna parte sunt minore – exploatate sexual de o familie din Craiova. De asemenea, acelasi clan mafiot a mai dus la munca in agricultura alte femei, in regim de sclavie. Ieri sase membri ai clanului mafiot au fost arestati de Tribunalul Dolj dupa ce cu o zi inainte au fost ridicati de politistii de la BCCO Craiova din noua locatii din localitate.

Sechestrate, infometate si exploatate sexual

Clanul, condus de sotii Ion si Olga (zisa Guti) Marinescu, era organizat intocmai dupa modelul mafiei siciliene, in familie. Cei doi soti erau ajutati de o armata de frati si cumnati sa racoleze si sa duca femei la prostituat in Italia. Acestia inchiriasera patru imobile in localitatea Adria, Bari, unde isi organizasera bordelurile si totodata temnitele pentru victime. Acestea erau ademenite cu locuri de munca in Italia, la o fabrica sau la un bar. Membrii familiei suportau costurile pasapoartelor si plateau transportul fiecarei victime care le cadea in plasa. Din Craiova masinile plecau intotdeauna pline, pentru a face economie de carburant. Odata ajunse la Adria, tinerele erau cazate la una dintre cele patru locatii, li se retineau pasapoartele si erau infometate doua, trei zile, pana cedau psihic si acceptau sa se prostitueze. La inceput li se spune ca o fac doar pentru a-si plati drumul si costurile pasapoartelor iar apoi li se promitea un procent din sumele incasate. In realitate toate erau numai minciuni, victimele clanului craiovean nedandu-le nici un sfant. Cele care refuzau si nu acceptau in ruptul capului sa faca acest lucru erau vandute altor proxeneti din Italia. In cele din urma politia italiana a batut palma cu politistii craioveni de la Combaterea Crimei Organizate si numai asa au reusit si unii, si altii sa le vina de hac clanului „sicilian” din Craiova.

Familie mafiota „siciliana” in Craiova

Gruparea sotilor Marinescu activeaza – conform datelor politiei – din anul 2000. In urma cu un an si jumatate politistii craioveni au mai incercat sa cerceteze acest caz, insa actiunea a esuat pentru ca „familia” era foarte bine organizata si-si stergea urmele. Nici italienii n-au facut mare lucru pentru ca acolo legea e mult mai permisiva. In cursul anilor mai multe victime reuseau sa fuga de sub nasul supraveghetorilor clanului si ajungeau la politie. In Italia insa mai mult de a le caza la camine speciale, sub supravegherea medicilor psihiatri, autoritatile nu puteau face nimic. In acest context, clanul prospera. Cei doi Marinesti erau ajutati de doi frati ai Gutii – George Constantin, zis Geni, Ionel Constantinescu, de fratele sotului acesteia, Valentin Cristian Marinescu, zis Banana, si de sotia lui Giani, Felicia Constantinescu. Din acelasi clan mai faceau parte doua persoane, care nu erau rude cu acestia: Ionica Aura Stoian Niculescu – cercetata in libertate – si Constantin Virgil Rada – arestat in Italia pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni, favorizarea imigratiei ilegale si proxenetism.
Toti acestia aveau permise de munca in Italia, avand si rezidenta acolo. „Este prima oara in Romania cand avem de-a face cu o grupare infractionala organizata in familie, organizata piramidal, dupa modelul familiilor mafiote siciliene”, a spus seful BCCO Craiova, comisarul Gheorghe Bica.

Imperii ridicate pe spinarea sclavilor

Pe spinarea tinerelor exploatate sexual si infometate sistematic sotii Marinescu si-au ridicat un adevarat imperiu financiar in Craiova. Acestia detin patru imobile luxoase pentru care impozitul anual este de cinci miliarde de lei vechi si patru limuzine Mercedes. De asemenea, acestia si-au mai achizitionat camioane si alte autovehicule de transport marfa si isi mai ridicau hala unei viitoare fabrici de prefabricate pentru constructii. Cu totul, profitul acestora s-a ridicat la peste 200 de mii de euro, conform tranzactiilor bancare. Politistii cred insa ca suma reala se apropie de o jumatate de milion de euro. De asemenea, oamenii legii au informatii ca din acest clan mai fac parte si alte persoane ale caror victime – tot femei – sunt sclave pe plantatii din Italia.

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă