21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO echipa de fotbal formata din musulmani a refuzat sa joace cu...

O echipa de fotbal formata din musulmani a refuzat sa joace cu o formatie a homosexualilor

O echipa de fotbal formata din musulmani practicanti din regiunea Parisului a refuzat sa joace cu o formatia a homosexualilor, acestia din urma solicitand sanctiuni din partea autoritatilor sportive, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Echipa musulmanilor, Creteil Bebel, trebuia sa dispute, duminica, un meci cu Paris Foot Gay (PFG), intr-o liga de fotbal amator. Insa, cei de la PFG au primit un email in care erau anuntati ca meciul nu se va mai disputa.

"Tinand cont de numele echipei voastre si conform cu principiile echipei noastre, nu putem juca meciul de duminica. Convingerile noastre sunt cu mult mai importante decat un meci de fotbal, va rugam sa ne scuzati ca va anuntam atat de tarziu", se arata in mesajul celor de la Creteil Bebel.

Gruparea Paris Foot Gay, care a denuntat aceasta decizie homofoba, a anuntat ca va face plangere daca echipa din Creteil va continua cu aceasta atitudine. "Aceasta homofobie deschisa si fara complexe nu poate sa ramana fara urmari si solicitam instantelor de fotbal sa ia masurile care se impun", a precizat Asociatia SOS Rasismul intr-un comunicat.

Interogat de postul de radio France Bleu, un conducator al clubului Creteil Bebel a confimat pozitia gruparii, declarand ca in calitate de musulman, are dreptul de a nu dori sa joace (n.r. – cu PFG), deoarece "nu adera la ideile acestora"

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă