13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialO dronă s-a prăbuşit în curtea Casei Albe. Reacția Secret Service

O dronă s-a prăbuşit în curtea Casei Albe. Reacția Secret Service

O dronă civilă s-a prăbuşit în cursul nopţii în curtea Casei Albe, dar serviciul american de pază şi protecţie a anunțat că aparatul nu reprezenta pericol, scrie Mediafax.

"Un aparat de zbor cu lungimea de circa 60 de centimetri s-a prăbuşit în cursul nopţii de duminică spre luni în curtea Preşedinţiei SUA", a declarat, potrivit Fox News, Brian Leary, purtătorul de cuvânt al Secret Service.

"Un ofiţer de securitate a auzit şi a văzut aparatul care zbura la joasă altitudine în jurul orei 3.00 dimineaţa. Drona s-a prăbuşit şi a fost găsită pe pajiştea din partea de sud-est a curţii Casei Albe", a explicat Leary.

"Dispozitivul nu a reprezentat niciun pericol. A fost demarată o investigaţie pentru a se stabili originea acestui dispozitiv de zbor, unul comercial, pentru a afla motivele incidentului şi autorii", a subliniat Leary.

Preşedintele Barack Obama şi soţia sa nu se aflau în Casa Albă în momentul incidentului, fiind în India. Nu se ştie dacă cele două fiice ale cuplului prezidenţial, Sasha şi Malia, împreună cu bunica lor erau în reşedinţă.

Experţii şi presa au ridicat serioase semne de întrebare în legătură cu securitatea complexului prezidenţial american, după o serie de incidente petrecute în ultima vreme.

Cele mai citite

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă